Luister
muziek
24 januari 2023 - 12:06
Deel dit artikel:

IVN Valkenswaard zoekt mensen met groene vingers

Je kunt komen tuinieren op je eigen tempo in de buitenlucht bij IVN D’n Nieuwe Hof in Valkenswaard. Samen met een klein groepje mensen ga je dan meehelpen de heemtuin van hun te onderhouden; voor de vlinders, bijen, hommels, een mooie tuin én voor meer biodiversiteit. Je zorgt zo ook voor een mooie entree voor het onderkomen van IVN Valkenswaard-Waalre.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Het is fijn wanneer je al enige kennis van planten en tuinieren hebt, maar dat is niet noodzakelijk. Het gaat er vooral om dat je het prettig vindt om in de buitenlucht in de natuur bezig te zijn. "Natuurlijk genieten we tijdens het werk van de rondvliegende vlinders, vogels, (bloeiende) planten in onze mooie heemtuin", zegt IVN Valkenswaard-Waalre.

De tijd nemen

"We nemen uiteraard de tijd om ook van onze heemtuin en ons mooie pand D'n Nieuwe Hof te genieten met een kop koffie of thee en wat lekkers. Je leert dan meteen andere vrijwilligers van IVN Valkenswaard-Waalre kennen, want het IVN doet veel goeds in de natuur van Valkenswaard en Waalre."

Wat doen ze?

Werkzaamheden zoals opruimwerk, grasmaaien, schoffelen, snoeien van heggen en wat de tuin verder aangeeft. Als er mensen met hoveniersvaardigheden zijn, ook hovenierswerk in de perken. IVN: "Wij bereiden dat voor en hebben gereedschap in onze eigen schuur."

Wanneer

Iedere woensdagochtend tussen 09.30 en 12.00 uur.

Contact

  • Natuureducatiecentrum D’n Nieuwe Hof
  • Bosstraat 25
  • 5553 CK Valkenswaard
  • Telefoonnummer: 040-2018395 (woensdagochtend van 09.30 tot 12.00 uur)
  • E-mail: ivn.valkenswaard-waalre@live.nl

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie