Luister
Live
25 januari 2023 - 11:41
Deel dit artikel:

Snowboarder Sam van Lieshout uit Valkenswaard pakt zilver op Olympisch festival voor jeugd

Op het Europees Jeugd Olympisch Festival (EYOF) in Italië heeft snowboardster Sam van Lieshout uit Valkenswaard een zilveren medaille binnengesleept. In de finale op het freestyle-onderdeel big air behaalde ze een totaalscore van 143.5 punten.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - EYOF 2023 FVG

De zestienjarige Sam is ‘superblij’ met haar prestatie in dit sterke deelnemersveld. “Je gaat altijd voor de eerste plek, maar deze zilveren medaille voelt voor mij ook als een overwinning.” Dat de finale vanwege de weersomstandigheden een dag was uitgesteld, bracht Sam niet van slag.

Grote plus van dit toernooi

Ze benutte haar vrije dag om bij de TeamNL-shorttrackers te kijken. Die mogelijkheid ervaart ze als plus van dit toernooi. “Het is een heel groot leerproces, omdat het anders is dan we normaal gesproken doen. Bij dit EYOF komen veel meer dingen kijken, zoals de combinatie met de andere sporten en het leren kennen van veel nieuwe mensen.”

Nog niet klaar

Voor Sam wacht deze week ook nog het onderdeel slopestyle. “Dat is meer mijn onderdeel dan big air, dus ook daar is het doel om te winnen.” Daar kan ze opnieuw laten zien dat ze in staat is om te gaan met de wedstrijddruk, haar andere leerdoel van dit EYOF. “Ik denk wel dat dat gaat lukken”, zegt ze zelfverzekerd.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug