Luister
muziek
2 februari 2023 - 15:52
Deel dit artikel:

VVD Valkenswaard verdeeld over mogelijk vuurwerkverbod: 'Betrek inwoners'

Afgelopen donderdag is door D66 Valkenswaard een motie ingediend waarin staat dat de partij (consumenten)vuurwerk wil verbieden en wil stoppen met het verlenen van vergunningen voor carbidschieten. De Valkenswaardse VVD reageert hierop. De meningen over een vuurwerkverbod in Valkenswaard lopen binnen de liberale partij uiteen.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

"Het meestgenoemde argument voor het verbod is dat we vinden dat de vrijheid van een individu stopt waar de vrijheid van een ander wordt beperkt", vertelt VVD Valkenswaard. "Tegelijkertijd beperkt een verbod de vrijheid van een grote groep verstandige mensen die wél goed om kan gaan met vuurwerk."

Inwonerspanel ingeschakeld

Over één ding zijn ze het allemaal eens binnen de partij: er moet meer worden gepraat mét de mensen en niet óver. Daarom heeft de VVD voorgesteld om aan het inwonerspanel te vragen hoe zij denken over het vuurwerkverbod in Valkenswaard. Dit panel bestaat uit een 'representatieve groep Valkenswaardenaren'. Zij vullen vragenlijsten in en organiseren bijeenkomsten over wat er speelt in de gemeente.

De Valkenswaardse VVD heeft dus tegen de motie van D66 gestemd en wil dat het behandeld wordt door het inwonerspanel. De motie van D66 is niet aangenomen door de raad.

Meepraten en je stem laten horen

De VVD hoort graag de mening van de inwoners van Valkenswaard op hun plannen. Laat een reactie achter op dit artikel en praat mee via een mail aan inspraak@vvd-valkenswaard.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie