Luister
muziek
4 februari 2023 - 06:04
Deel dit artikel:

Stichting Striepersgat: 'We merken dat animo voor bouwen van wagen minder is'

Stichting Carnavalsviering Striepersgat heeft een nadrukkelijke oproep geplaatst: "Buitendorpse wagenbouwers en loopgroepen, kom naar ons." De Valkenswaardse carnavalsvereniging ziet dat de animo voor het bouwen van een wagen afneemt.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - William Damen
Advertentie

Een van de hoogtepunten tijdens carnaval is de optocht. Door allerlei coronaperikelen en een verminderde interesse in carnaval, zijn er al meerdere gemeenten waar de jaarlijkse stoet niet doorgaat. Bijvoorbeeld in Teutengat (Bergeijk), waar de optocht ‘vanwege te weinig aanmeldingen’ is afgelast. Als het aan Striepersgat (Valkenswaard) ligt, komen de Bergeijkse wagenbouwers en groepen naar Valkenswaard.

Animo neemt af, maar optocht gaat door

Ron Hoogmoet, president van de Stichting Carnavalsviering Striepersgat: “Ook wij merken dat de animo om een wagen te bouwen voor de optocht minder wordt. Dit heeft inderdaad te maken met twee jaar geen carnaval in verband met corona, maar ook met het feit dat het aantal leden binnen de Striepersgatse verenigingen is teruggelopen. Dus zijn er minder mensen beschikbaar die een wagen willen maken of met een groep willen deelnemen.” Toch is in Striepersgat besloten om de optocht wél te laten doorgaan. Nieuw is hierbij dat de jeugdoptocht is geïntegreerd in de Grote Optocht.

Publiciteit in de regio

Hoogmoet vervolgt: “En we willen de buitendorpse wagenbouwers, loopgroepen, individuelen en muziekgezelschappen een podium geven, door op zondag hier deel te nemen. Er is reeds een mail de deur uit naar de omliggende dorpen. Ook naar die plaatsen waar de optocht (nog) wel wordt gehouden. Daarnaast zoeken we graag de publiciteit via de dag- en weekbladen en de sociale media, om ook op die manier mensen te interesseren voor de Striepersgatse optocht. Natuurlijk voor onszelf, om meer volume te krijgen, maar ook voor de buitendorpse bouwers. Zodat zij toch hun creatie aan het grote publiek kunnen laten zien.”

Voor meer informatie: optocht@striepersgat.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie