Luister
muziek
4 februari 2023 - 15:14
Deel dit artikel:

Timo Boomkens stapt over naar VV De Valk, om vervolgens naar de VS te verkassen

Timo Boomkens maakt de overstap van De Treffers naar tweedeklasser VV De Valk. De 21-jarige Valkenswaardenaar blijft tot het einde van dit seizoen. Dan is zijn planning om in de Verenigde Staten te gaan spelen.

valkenswaard24
  / Amateurvoetbal Eindhoven
  • Beeld - Henry Jansen
Advertentie

Via Amateurvoetbal Eindhoven

Boomkens was bij tweededivisionist De Treffers contractspeler. Hij kwam in actie in drie officiële wedstrijden en zat diverse keren bij de wedstrijdselectie, onder meer tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen RKC. Meestal speelde hij echter in Jong De Treffers.

School

De reisafstand Valkenswaard-Groesbeek én het feit dat hij in de zomer naar de VS wil verkassen, hebben er toe geleid dat hij zijn contract heeft laten ontbinden en op zoek was naar een nieuwe, tijdelijke, club. "Ik had op de training bij De Treffers graag willen knokken voor meer speelminuten, maar om mijn school goed af te ronden, moet ik dichter bij huis gaan spelen."

Boomkens begon bij SV Valkenswaard

De centrale verdediger, kleinzoon van oud-prof Harrie Adriaans (SV Valkenswaard, PSV, De Valk), begon zijn carrière bij de mini's van SV Valkenswaard en werd in 2012 gescout door SK Lommel. In 2015 maakte hij de overstap naar FC Eindhoven/bvo. Hij zat een paar keer bij de wedstrijdselectie van de eerstedivisionist, maar tot een debuut in het betaald voetbal kwam het niet. In de zomer van 2021 was Boomkens enige tijd in gesprek met Roda JC, trainde er ook mee, maar het was uiteindelijk De Treffers dat het meest concreet was. En nu dus De Valk.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie