Luister
muziek
17 maart 2023 - 06:05
Deel dit artikel:

Museumkwartier Valkenswaard opent gratis de deuren tijdens Museumweekend

In dit kader van de Nationale Museumweek 2023 zijn in het weekend van 1 en 2 april zowel het Nederlands Steendrukmuseum als het Valkerij en Sigarenmakerij Museum in Valkenswaard gratis te bezoeken.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Het Nederlands Steendrukmuseum in Valkenswaard is uniek: het is wereldwijd het enige museum over de steendrukkunst en lithografie. Duik tijdens het Museumweekend in de geschiedenis van 200 lithografie, en bekijk drukdemonstraties in het atelier. Bezoek de nieuwe expositie ‘De Toorop Lijn/Jan Toorop – Charley Toorop – Edgar Fernhout’ en neem deel aan diverse instaprondleidingen bij deze exposite. Voor iedere bezoeker van het Nederlands Steendrukmuseum is er bovendien een leuke verrassing (zolang de voorraad strekt)!

Valkerij en Sigarenmakerij Museum

Het Valkerij Museum geeft een beeld van de valkerij in de periode 1550 tot en met 1850. Het Sigarenmakerij Museum geeft een beeld van de ontwikkeling van de sigarenmakerij in Valkenswaard vanaf 1865.

Neem deel aan de doorlopende rondleidingen en voor de kinderen is er een hele toffe activiteit. Zij mogen braakballen uitpluizen en wat ze hebben gevonden kunnen ze daarna met een vergrootglas bekijken. Voor iedere bezoeker heeft ook het Valkerij en Sigarenmakerij Museum een lekkere surprise (zolang de voorraad strekt).

Op zondag kun je terecht voor een bijzondere workshop roofvogel herkennen.

1 en 2 april

Het Museumkwartier Valkenswaard (waarin zowel het Nederlands Steendrukmuseum als het Valkerij en Sigarenmakerij Museum zijn gevestigd) is op zaterdag 1 en zondag 2 april gratis toegankelijk van 13.00 tot 17.00 uur. Op beide dagen kunnen bezoekers een indruk krijgen van wat de Valkenswaardse musea te bieden hebben.

  • Museumkwartier Valkenswaard: Oranje Nassaustraat 8, 5554 AG, Valkenswaard.
  • Openingstijden Museumweekend 1 en 2 april: 13.00 – 17.00 uur.
  • Entree: gratis
  • Museumfoyer geopend: koffie, thee en fris is tegen betaling verkrijgbaar.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie