Luister
muziek
19 maart 2023 - 09:17
Deel dit artikel:

Wanneer wordt het tijd voor een APK?

De APK-keuring is een verplichte jaarlijkse controle in Nederland voor auto's. Het doel van de APK keuring is om de verkeersveiligheid te waarborgen en de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.

valkenswaard24
  / advertorial
Advertentie

Tijdens de keuring wordt de auto op verschillende aspecten gecontroleerd, waaronder de remmen, de banden, de verlichting, de uitlaat en de ophanging. Ook wordt er gekeken naar de uitstoot van schadelijke stoffen, zoals CO2 en roetdeeltjes.

Het belang

Het is belangrijk om te weten dat ook als een auto niet veel gereden wordt, de APK keuring toch verplicht is. Zelfs als de auto weinig gebruikt wordt kan deze toch beschadigd raken door bijvoorbeeld roest of slijtage. Het is daarom cruciaal om de APK keuring op tijd te laten uitvoeren, om te zorgen dat de auto veilig en betrouwbaar blijft voor momenten dat je de auto wel gebruikt.

Wanneer een APK keuring

Vraag je je af wanneer de APK keuring weer op de agenda moet staan? Als een auto op benzine rijdt, dan moet deze na vier jaar voor het eerst voor de APK gekeurd worden. Voor een dieselauto is dat na drie jaar. Na de eerste keuring moeten dieselauto's jaarlijks gekeurd worden, terwijl benzineauto's om de twee jaar gekeurd moeten worden totdat ze acht jaar oud zijn. Vervolgens moeten benzineauto's elk jaar gekeurd worden.

Gemiddelde kosten APK keuring

De kosten voor de APK keuring verschillen per garage, regio en auto. Over het algemeen liggen de kosten voor een APK keuring tussen de €30 en €60 euro. Voor benzineauto's zijn de kosten meestal lager dan voor dieselauto's. Dit komt doordat de controle op de uitstoot van schadelijke stoffen bij dieselauto's strenger is en meer tijd en materiaal vereist. Ook kan het voorkomen dat er extra kosten in rekening worden gebracht als er reparaties nodig zijn om de auto te laten voldoen aan de eisen van de keuring. Het is daarom verstandig om vooraf goed te informeren bij het keuringsstation naar de exacte kosten en eventuele bijkomende reparatiekosten.

Daarom raden we aan om via MijnGarage.nl een APK garage te zoeken. Hier zijn namelijk meer dan 2.000 garages aangesloten door het hele land, dus er is vast en zeker ook een APK keuringsstation bij jou in de buurt te vinden. Je kunt hier offertes opvragen en APK prijzen met elkaar vergelijken. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan en weet je altijd waar je aan toe bent.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie