Luister
muziek
24 maart 2023 - 06:15
Deel dit artikel:

Wedstrijd in Valkenswaard voor brandweerkorpsen uit de regio

Op 1 april organiseert de brandweer van Valkenswaard brandweerwedstrijden (ook wel vaardigheidstoetsen genoemd) in de klasse 112. Dit doen ze samen met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC).

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Brandweer_BZO
Advertentie

Het ABWC bevordert de vakbekwaamheid van de Nederlandse brandweerkorpsen door het organiseren van de vaardigheidstoetsen. Want vakbekwaam blijven is zeker zo belangrijk als vakbekwaam worden. Elk jaar organiseert het ABWC door heel Nederland verschillende soorten vaardigheidstoetsen.

Brandweer uit de regio

Op deze dag komen brandweerkorpsen uit de Beerzen, Luyksgestel, Asten, Reusel, Neerkant, Son en Breugel, Geldrop, Hapert, Lieshout en een damesteam uit eigen regio naar Valkenswaard om hun vaardigheden laten zien en strijden voor de eerste drie plaatsen, want deze drie ploegen mogen weer een ronde verder.

Vakjury

De vaardigheidstoets die de ploegen moeten afleggen, heeft een realistisch karakter. Het is een scenario dat ze ook in de dagelijkse praktijk tegen kunnen komen. Bij dit scenario wat door brandweer Valkenswaard is bedacht, worden de deelnemers op hun kennis en kunde beoordeeld door een vakjury en vraagt naast samenwerken in teamverband een groot improvisatievermogen van deze brandweermannen- en vrouwen.

Kijkje nemen

Vind je het leuk om te komen kijken naar de inzet van deze ploegen, dan ben je van harte welkom in de brandweerkazerne van Valkenswaard. Het eerste team begint om 08.00 uur en het laatste team om 16.15 uur. De locatie van deze dag mogen ze nog niet prijsgeven, deze informatie krijg je op de brandweerkazerne.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie