Luister
muziek
30 maart 2023 - 12:23
Deel dit artikel:

Dit kreeg Woningbelang allemaal voor elkaar in 2022

Fijn en duurzaam wonen in leefbare wijken. Dat is waar Woningbelang voor zorgt. Omdat iedereen recht heeft op een thuis. Dat werd Woningbelang wederom duidelijk gemaakt tijdens de coronacrisis. Ook in 2022 heeft Woningbelang verder gebouwd aan fijn wonen in Valkenswaard en Bergeijk.

valkenswaard24
  / advertorial
Advertentie

Maarten Meulepas, directeur van Woningbelang: “We kunnen weer met trots terugkijken op wat we gepresteerd hebben en hoe we dat samen voor elkaar hebben gekregen.” Dat resulteerde onder andere in een huurderswaardering van 8,6 voor haar dienstverlening in de Aedes-benchmark, waardoor Woningbelang al jaren op rij tot de A-categorie van woningcorporaties in Nederland behoort.

In een wereld die continu verandert en steeds meer complexe vraagstukken met zich meebrengt, zorgt Woningbelang nog steeds voor betaalbare en duurzame woningen in leefbare wijken. Dat is een uitdaging. De afgelopen jaren zag Woningbelang de wachttijden voor al haar doelgroepen oplopen. “Toch hebben wij 245 woningzoekenden in 2022 blij kunnen maken met een nieuwe woning. Dat is meer dan in het jaar ervoor. Daarnaast hebben we veertien nieuwe woningen gebouwd en zijn we met de bouw begonnen van 34 nieuwe woningen”, vertelt Meulepas trots.

Woonlasten betaalbaar houden

In 2022 is alles veel duurder geworden. Voor mensen die al moeite hadden met rondkomen, groeiden de problemen om hun rekeningen te betalen boven het hoofd. Ook mensen die voorheen geen betalingsproblemen hadden, kwamen in de problemen. Dat vraagt van Woningbelang dat zij alles op alles zet om de woonlasten betaalbaar te houden. “Dat doen wij onder andere door de huizen energiezuiniger te maken. Zo plaatsten we zonnepanelen op 123 woningen en installeerden we 384 zuinige HR-ketels en HR++-glas. Daarnaast brachten we bij zo'n 235 woningen isolatie aan in daken, spouwmuren, vloeren en kruipruimtes. Dat is niet alleen goed voor de portemonnee van onze huurders, maar verhoogt ook hun wooncomfort aanzienlijk”, aldus Maarten Meulepas.

Toekomst

“Wij vinden de toekomst van de aarde erg belangrijk en maken zoveel mogelijk duurzame keuzes. Dat is niet altijd gemakkelijk: volop blijven bouwen én tevens bijdragen aan de genoemde CO2-reductie. In 2050 wil Woningbelang CO2- en grondstoffenneutraal zijn om zo bij te dragen aan een toekomst waarin onze kinderen ook nog fijn kunnen wonen en leven”, sluit Maarten Meulepas af.

Wil je weten wat Woningbelang in 2022 concreet nog meer voor elkaar heeft gekregen, dan zie je dat in onderstaand overzicht.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie