Luister
muziek
6 april 2023 - 05:59
Deel dit artikel:

Driving Valkenswaard International afgelast vanwege regelgeving omtrent milieu en stikstof

Driving Valkenswaard International (DVI) vindt niet plaats in 2023. Het bestuur van het bekende menevenement, op het terrein van Boyd Exell Equestrian bij Borkel en Schaft, heeft woensdag die beslissing genomen. De reden: de aangescherpte regelgeving omtrent de milieuwetgeving en stikstof.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Michael van Tol
Advertentie

Het is volgens het bestuur een 'moeilijke beslissing', zo laat voorzitter Ludo Hertroijs weten. "Toen we met de voorbereidingen eind vorig jaar begonnen, bleek al snel dat de aangescherpte regelgeving omtrent de milieuwetgeving en stikstof een potentieel issue zou vormen om alle vergunningen en ontheffingen op tijd rond te krijgen."

Lobbygroep gaat tegen vergunningen in

Deze vergunningen en ontheffingen zijn een essentieel onderdeel voor de organisatie om de financiële en organisatorische verplichtingen aan te gaan welke nodig zijn voor het evenement. Hertroijs: "De huidige realiteit is dat de optelsom van de theoretische impact die de voertuigbewegingen, paarden, stallen en andere evenement werkzaamheden hebben op de nabije omgeving, samen met een actieve ecologische lobbygroep die tegen elke verleende vergunning in bezwaar gaat, de ambtelijke besluitvorming dusdanig vertraagd hebben dat het voor ons als organisatie onmogelijk is om onze verplichtingen naar onze deelnemers, leveranciers, vrijwilligers en sponsors te garanderen."

DVI wel in 2024?

Het is een besluit dat niet lichtvaardig is genomen, zeker niet gezien de tijd en geld die er al door ons ingestoken is ook om eventuele andere alternatieven te onderzoeken, zo geeft het bestuur aan. "Onze focus gaat nu uit naar DVI 2024", gaat voorzitter Ludo Hertroijs verder. Dit wordt gehouden van 5 tot en met 9 juni 2024. "We hopen dan dat de Europese, nationale en lokale onzekerheden, welke door de aldoor wijzigende regelgeving en politieke besluitvorming veroorzaakt worden, tot rust gekomen zijn. Zodat evenementen zoals DVI wederom doorgang kunnen vinden."

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie