Luister
muziek
11 april 2023 - 15:18
Deel dit artikel:

Modderrugby’ers komen naar Valkenswaard voor Kwalleballen

De coronapauze lijkt uitgewerkt, want het deelnemersveld voor het Kwalleballen in Valkenswaard groeit weer. Zondag 16 april komen weer honderden liefhebbers van het potje zandzakgooien in de modder naar de Venbergseweg in Dommelen voor het jaarlijkse modderfestival.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Moor Media
Advertentie

Vanaf 15.00 uur begint de livemuziek. De twee avonden daarvoor spelen acht bands in café de Fantast tijdens de Nights before Kwalleballen (TNBK) om een ticket voor het Kwalpodium te bemachtigen.

De modder is vers en nat, de zandzakken zijn gevuld, de velden wachten geduldig, de dweilkapel is geboekt, de feesttent is geveegd, de tap is geïnstalleerd en de warming up is geregeld. Alles staat klaar voor de 31e editie van Kwalleballen.

Programma

Vanaf 's ochtends 10.00 uur begint het feest voor alle leeftijden. Eerst sportief op het modderveld, vanaf 15.00 uur muzikaal in en rond de feesttent. Na de finale van de wedstrijdpoule is het vanaf 15.01 uur tijd voor livemuziek met Statie Quo, Rob de Nijscoman, Zoden aan de Dijk, the Tarantino’s en de twee TNBK-winnaars. Het feest wordt afgesloten door een heus Kwabbabal.

De eerste wedstrijden beginnen rond 11.00 uur, de jeugdwedstrijden starten rond 12.00 uur. Nog vroeger kun je al meedoen aan de altijd bijzondere warming-up. Welke spieren van de deelnemers dit keer getraind worden, is als altijd onbekend. Tijdens de wedstrijden volop vermaak op het veld. Natuurlijk de sportieve modderrugbywedstrijden en muzikaal entertainment van DJ’s uit een Doosje, featuring DJ Chrissy C. en blaasgroep de Keienkrakers.

Iedereen kan meedoen

Senioren met spijt die zijn vergeten aanmelden kunnen nog mailen naar info@kwalleballen.nl met als onderwerp 'we wilden toch meedoen dit jaar'. Jongeren van 4 tot 17 jaar kunnen gratis kennismaken met Kwalleballen en kunnen zich nog gewoon last minute aanmelden via de website of zondag op het veld vóór 12.00 uur. Dat mag zowel individueel, in kleine groepjes of als volledig team. De competitie wordt op de dag zelf definitief vastgesteld op basis van de belangstelling per leeftijdscategorie. Je hoeft alleen te spelen tegen tegenstanders van gelijk kaliber. 

Night before Kwalleballen

Voordat het grote Kwalleballen begint is er weer twee 'nachten' voorpret in café De Fantast tijdens de Nights before Kwalleballen. Jong en oud talent bindt de muzikale strijd aan om in een plek op het hoofdpodium op zondag. Slechts één ding dat hen bindt: ze spelen allemaal Trafassi’s monsterhit Wasmasjien. De bands die een gooi naar het Kwalpodium doen zijn River, the Brats, White Goat en Ministry of Rage (vrijdag 14 april) en Maxi Fusion, Wild Guess, No Keys en Zit r Dik In (zaterdag 15 april). Voor meer info over het muzikale programma, klik hier.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie