muziek
14 mei 2023 - 15:20
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard kampioen na gouden wissel en winst bij VV De Valk

SV Valkenswaard heeft zich zondag tot kampioen van de 2de klasse E gekroond. Dat deden ze door te winnen ‘in het hol van de leeuw’, bij VV De Valk. Een gouden wissel bracht ze de overwinning.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo

Het was een prachtige Valkenswaardse derby. VV De Valk begon sterk, met een aantal dreigende momenten. Echte kansen kwamen daar niet uit. SV Valkenswaard wist daarentegen wel enkele kansjes te creëeren. Daarmee golfde het spel op en neer en bleken beide ploegen aan elkaar gewaagd.

Goal van De Valk

De tweede helft begon direct met enkele kansen van zowel De Valk als SV Valkenswaard. In de 60ste minuut werd succesvol de trekker overgehaald en kwam de thuisploeg op voorsprong: 1-0.

Goal van SV Valkenswaard

Elf minuten later komt SV Valkenswaard weer naast De Valk te staan. Na een redding van de keeper wordt de bal eenvoudig binnengeschoten: 1-1.

Supersub Menno van Walsem

Een betere wissel kun je je niet wensen. De spits wordt vervangen. Enkele tellen later kopt juist de invaller Menno van Walsem de bal binnen voor de 2-1 van SV Valkenswaard.

Daarna volgden nog wat mogelijkheden voor De Valk om terug op gelijke hoogte te komen, maar die werden niet benut. Ook SV Valkenswaard kreeg mogelijkheden om nogmaals te scoren en de voorsprong uit te breiden. Maar ook zij slaagden er niet meer in het net te vinden.

Het bleef zodoende 2-1 voor SV Valkenswaard, dat daarmee kampioen is geworden. Zij zullen volgend seizoen uitkomen in de 1ste klasse.