Luister
muziek
24 Mei 2023 15:56
Deel dit artikel:

Trouwen in Valkenswaard als een van de weinigen niet duurder dan vorig jaar

Ben je van plan om in het huwelijksbootje te stappen? Als je doordeweeks het jawoord wil geven in een Brabants gemeentehuis, betaal je hier in 2023 gemiddeld 455,52 euro voor. Het tarief ligt hiermee 4,5 procent hoger dan in 2022. Bijna overal in Brabant werd trouwen duurder, al zijn er lokaal grote verschillen: zo is er in Rucphen zelfs een stijging van 37,7 procent. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Foto ter illustratie
Advertentie

Vooral in Rucphen is een huwelijksceremonie op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag dit jaar een stuk duurder. Je betaalt momenteel 375,60 euro voor een ceremonie in het gemeentehuis, terwijl de kosten voor een soortgelijke huwelijksvoltrekking vorig jaar 272,80 euro waren (plus 37,7 procent).

Sarah Glasbergen, oprichter van ThePerfectWedding.nl zegt hierover: “Natuurlijk is het begrijpelijk dat een ceremonie duurder is geworden. Dezelfde trend is bijvoorbeeld zichtbaar bij bruidsjurken en -taarten, maar een stijging van meer dan 30 procent of zelfs 158 procent (Noord-Beveland) is wel heel fors.”

Andere Brabantse gemeenten waar een bruiloft in 2023 flink duurder is dan in 2022 zijn Geertruidenberg (plus 19,2 procent), Oosterhout (plus 13 procent) en Helmond (plus 8,7 procent).

Goedkoopste en duurste ceremonie: verschil van ruim 1.160 euro

Wil je voordelig trouwen in Noord-Brabant, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Heusden vind je de goedkoopste huwelijksceremonie in het gemeentehuis. In deze gemeente betaal je 272 euro voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking.

De duurste ceremonie van Brabant wordt aangeboden in Boekel. Trouwen kost je hier op zondag 1.434 euro. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie van Noord-Brabant loopt hiermee op tot 1.162 euro. Ook in Maashorst (1.391,50 euro), en ‘s-Hertogenbosch (1.256,55 euro) is het prijzig om op zondag in het huwelijksbootje te stappen.

Prijs van trouwen in Valkenswaard

Benieuwd naar wat het kost om te trouwen in gemeente Valkenswaard? We zien dat het in 2023 geen procent duurder is ten opzichte van 2022. Dat is opvallend en bijna uniek als je naar de overige gemeenten in Nederland kijkt. De kosten (€) voor een ceremonie in de middag, zijn 402,50 euro in gemeente Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie