Luister
muziek
26 mei 2023 - 05:53
Deel dit artikel:

Gemeente eert heldendaad van Maikel tijdens brand in oliebollenkraam in Valkenswaard

Maikel Verschueren uit Veldhoven krijgt een bronzen legpenning en loffelijk getuigschrift vanwege een heldendaad in Valkenswaard. Daar vloog in december 2022 een oliebollenkraam in brand en Maikel voorkwam een nog veel grotere brand.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Rico Vogels
Advertentie

Burgemeester Anton Ederveen reikt daarom de bronzen legpenning en loffelijk getuigschrift van de Stichting Carnegie Heldenfonds uit aan Maikel Verschueren. Dat doet hij op donderdag 1 juni in het gemeentehuis van Valkenswaard.

Met blote handen

Op maandag 12 december 2022 is een brand ontstaan aan een gasfles bij een (tijdelijke) oliebollenkraam in Valkenswaard. Een medewerker van deze kraam heeft tevergeefs getracht deze brand te blussen en hierbij brandwonden opgelopen. Op datzelfde moment liep Maikel Verschueren, een inwoner uit Veldhoven, langs de kraam.

Hij heeft onmiddellijk gehandeld en met blote handen de kraan van de gasflessen dichtgedraaid om grotere brand te voorkomen waardoor Maikel brandwonden aan de vingers opliep. Door adequate en onmiddellijke inzet van hem is verdere escalatie voorkomen.

Stichting Carnegie Heldenfonds

Voor een onderscheiding van de Stichting Carnegie Heldenfonds kunnen mensen voorgedragen worden die een redding met gevaar voor eigen leven hebben verricht óf met gevaar voor eigen lijf en goed voor een ander in de bres zijn gesprongen. Maikel ontvangt van de Stichting Carnegie Heldenfonds de bronzen legpenning en een loffelijk getuigschrift voor zijn optreden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie