Luister
muziek
2 juni 2023 - 05:41
Deel dit artikel:

Woningbelang werkt aan 'grootste project ooit' met 246 woningen in Het Gegraaf

Woningbelang is een belangrijke speler op het gebied van duurzaamheid in Valkenswaard. Als Woningbelang haar sociale huurwoningen verduurzaamt, dan is meteen een groot deel van Valkenswaard 'groener'.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Woningbelang
Advertentie

In maart 2023 is Woningbelang begonnen aan haar grootste onderhouds- en verduurzamingsproject ooit. In Het Gegraaf in Valkenswaard worden 246 eengezinswoningen van boven tot onder aangepakt, waardoor ze weer helemaal met de tijd mee kunnen. Woningbelang hoopt hiermee voor de bouwvak in 2024 klaar te zijn.

Asbest verwijderd, daken en gevels geïsoleerd

De eerste twaalf woningen zijn ondertussen al door Knaapen uit Son opgeleverd. Dat zijn alle woningen in de Esdoornstraat in Valkenswaard. Het asbest van het dak is verwijderd, daken en gevels zijn geïsoleerd, de woningen zijn voorzien van nieuw voeg- en schilderwerk en ze hebben nieuwe dakpannen, goten, deuren, kozijnen en HR++-glas gekregen. Tot slot zijn de huurwoningen meteen voorzien van een slim ventilatiesysteem dat de warmte uit de woning teruggeeft aan de cv.

Dieren

Ook is er aan de vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen gedacht. Voor hen is er nieuwe huisvesting voorzien in de vorm van ingebouwde nestkasten en broedplaatsen, waarvan ze nu al dankbaar gebruikmaken. Zo zijn de woningen klaar voor de toekomst.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie