Luister
muziek
17 Juni 2023 08:48
Deel dit artikel:

Senaat Valkenswaard zegt vaarwel: uitgaansicoon sluit deuren

Na bijna 40 jaar in het hart van Valkenswaard te hebben gestaan, kondigen Peter en Sandra, de eigenaars van de Senaat, met pijn in hun hart aan dat de geliefde uitgaansgelegenheid binnenkort haar deuren voorgoed zal sluiten. De huidige uitgaanscultuur, de veranderde marktomstandigheden door de impact van de coronapandemie en hun eigen leeftijd in combinatie met het ontbreken van opvolging hebben ervoor gezorgd dat het onverantwoord is om de huurovereenkomst met minimaal vijf jaar te verlengen.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

"Het besluit om de Senaat te sluiten is veruit het moeilijkste in ons bestaan," aldus Peter en Sandra. "Het gaat ons, onze huidige en oud-medewerkers dan ook niet in de koude kleren zitten. De komende weken zullen ongetwijfeld momenten zijn waarop het huilen ons nader staat dan het lachen. Wij hopen dat de vele leuke momenten ons door deze periode heen slepen."

Veranderende marktomstandigheden en coronacrisis beïnvloeden besluit

Na langdurige onderhandelingen met de eigenaar van het pand zijn Peter en Sandra helaas tot de conclusie gekomen dat hun wens voor een kortere huurperiode niet bespreekbaar was. Ondanks de bereidwilligheid van de gemeente Valkenswaard om mee te denken over mogelijke oplossingen en het voeren van gesprekken met verschillende partijen, hebben de kostenstijgingen na de coronacrisis, de veranderde uitgaanscultuur en de complexiteit rondom vergunningen niet geleid tot een positieve uitkomst.

Senaat laat blijvende indruk achter in geschiedenis van Valkenswaard

De Senaat heeft een belangrijke rol gespeeld in het uitgaansleven van Valkenswaard en heeft velen mooie herinneringen bezorgd. Peter en Sandra zijn trots dat zij gedurende bijna 40 jaar jongeren en ook de inmiddels wat ouder geworden jongeren een plek hebben kunnen bieden om te dansen, feesten en onvergetelijke avonden en nachten te beleven. De Columbus en de Senaat zullen voor lange tijd de geschiedenisboeken ingaan als iconische locaties waar velen hun jeugd hebben doorgebracht.

Samen afscheid nemen: laatste feestjes in de Senaat

Om op gepaste wijze afscheid te nemen van het uitgaansleven in Valkenswaard, nodigen Peter en Sandra iedereen uit om samen met hen het laatste hoofdstuk in het geschiedenisboek van de Senaat te schrijven. De komende weken worden er op vrijdag en zaterdag nog enkele feestjes georganiseerd, vol gezelligheid en tot in de vroege uurtjes.

Toekomstige invulling van het pand blijft onzeker

Na deze periode zal de Senaat worden ontmanteld en leeg opgeleverd. Peter en Sandra verwachten dat het pand in de toekomst een andere invulling zal krijgen dan horeca. Ondanks het verdrietige nieuws kijken zij terug op een rijke geschiedenis en willen zij graag samen met iedereen afscheid nemen op een mooie en gezellige manier.

De sluiting van de Senaat markeert het einde van een tijdperk. Valkenswaard zal de Senaat missen als een plek waar vele generaties feest hebben gevierd en onvergetelijke herinneringen hebben gemaakt. De Senaat blijft nog open tot en met de kermis in Valkenswaard (14 tot en met 19 juli 2023).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie