Luister
muziek
04 Juli 2023 15:07
Deel dit artikel:

Voertuigen met ‘drugsafval’ door politie in Valkenswaard en Borkel geplaatst

Afgelopen weekend zijn er op twee locaties in Valkenswaard verdachte voertuigen aangetroffen. Voor de politie in Valkenswaard was dit een manier om mensen te attenderen op seinen van mogelijk drugsafval.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Instagram wijkagent_valkenswaard_centrum
Advertentie

Beide keren zat het voertuig vol met blauwe vaten, jerrycans met vloeistoffen, blauwe handschoenen en ander synthetisch drugsafval.

Het eerste voertuig werd, ná een melding, aangetroffen op het Monseigneur Kuypersplein in Borkel. Het voertuig, een grote, vieze, witte bakwagen, stond schuin geparkeerd in een parkeervak.

Het tweede voertuig werd door de politie  aangetroffen op het Carillonplein, in het centrum van Valkenswaard. Ook hier betrof het een grote, vieze, witte bakwagen.

“Toen wij bij de voertuigen ter plaatse kwamen, viel ons op dat de laadklep op een kier open stond”, vertelt de politie. “Door deze kier konden we in de bak van de bakwagen kijken en zagen we blauwe vaten staan. Ook zagen we in de cabine blauwe handschoentjes liggen. Voor ons gingen alle alarmbellen af. Dit was een erg gevaarlijke situatie.”

Nep

Of toch niet? Het betrof in deze gevallen geen echt drugsafval, maar waren het lege vaten, zat er water in de jerrycans en was de bakwagen eigendom van de politie. “Maar met enige regelmaat treffen we wél echte lozingen van drugsafval aan”, aldus de politie van Valkenswaard.

Het doel van deze actie is bewustwording. Signalen oppikken van mogelijke drugscriminaliteit, alert worden op verdachte situaties én deze ook melden. “De afgelopen vijf dagen is er één melder geweest die een melding heeft gedaan van een verdacht voertuig. Top!”

Bijtende Bende

Het is onderdeel van de actie ‘Bijtende Bende’ van de politie. Afgelopen donderdag stonden agenten op de Markt met dit project. “Hier hebben we de bezoekers laten ervaren wat de impact van drugsafval op het milieu kan zijn. Ook hebben de bezoekers kunnen leren wat signalen zijn van drugscriminaliteit. Eén van deze signalen kan een verdacht voertuig zijn die op een onlogische plek geparkeerd staat”, aldus de Valkenswaardse politie.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie