Luister
muziek
21 Juli 2023 08:54
Deel dit artikel:

Doe-Week Dommelen wederom driftig op zoek naar vrijwilligers

Het afgelopen jaar is de verhuizing naar de nieuwe locatie, het terrein van wielervereniging TWC De Kempen aan de Monseigneur Smetsstraat in Dommelen enorm goed bevallen. Er is ondertussen voor de komende vijf jaar een vergunning om de Doe-Week hier plaats te laten vinden. Daarvoor zijn wel weer heel veel vrijwilligers nodig.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Doe-Week Dommelen
Advertentie

Een fijne samenwerking met de verenigingen die rondom deze locatie zijn gevestigd dragen hier natuurlijk ook enorm aan bij. Dit jaar vindt Doe-Week Dommelen plaats van maandag 21 augustus tot en met vrijdag 25 augustus.

Lekker uitleven

De Doe-Week vindt traditiegetrouw plaats in de laatste week van de zomervakantie. Kinderen van 4 tot en met 13 jaar kunnen zich vijf dagen lekker buiten uitleven voordat de scholen weer beginnen. Op het programma staan avonturen als hutten bouwen, speur- en fietstochten, muziek en dans, spel en sport. Afgelopen jaar deden ongeveer 650 kinderen mee, dit jaar verwachten we er 700-750 verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Winnen is nooit het belangrijkste, wel meedoen en plezier maken. Dit jaar is het thema: Doe-Week; van ambacht tot techniek! Een andere traditie is dat de speelweek elk jaar wordt afgesloten met een groot kampvuur.

Dankzij een solide veiligheidsplan en goede afspraken met de veiligheidsregio kan die traditie ook dit jaar worden voortgezet. (hopelijk is het niet zo droog als vorig jaar aangezien toen vanwege de droogte en de grote risico’s voor bosbranden het kampvuur geen doorgang kon vinden.) Voor alle vrijwilligers is er na het kampvuur een gezellige feestavond met spetterend optreden van de Were-Di schoolband en nog een swingend verrassingsoptreden.

Veel vrijwilligers gezocht

Ook dit jaar is weer grote behoefte aan vrijwilligers. Het is steeds lastiger om voldoende vrijwilligers te vinden en het zal dit jaar niet veel anders zijn dan andere jaren, hoewel de vakantie nu gelukkig niet zo laat valt als vorig jaar. We hebben begin juni zelfs een inschrijffeest georganiseerd en hebben onze contacten met Were-Di aangehaald om leerlingen te werven.

Er zijn naar schatting 250 vrijwilligers nodig. Als er dit jaar een tekort dreigt, sluit de organisatie niet uit dat er een beroep gedaan zal worden op de ouders. Mogelijk gaan we papa’s en mama’s vragen om enkele dagen mee te helpen bij de activiteiten. Bij veel kindervakantieweken is dat al jaren heel normaal. Aanmelden als vrijwilliger kan via het aanmeldformulier op de website. Opa's, oma's, vaders, moeders, oudere broers en zussen, vrienden en kennissen; iedereen, vanaf 15 jaar, is van harte welkom als vrijwilliger. Ook als je maar een paar dagen of zelfs één dag beschikbaar bent. Kinderen begeleiden bij de activiteiten geeft enorm veel voldoening en gezelligheid!

Dit jaar geen Doe-Week-T-shirt bij een toegangskaart

Er is een foutje geslopen in het online kaartverkoop-systeem van dit jaar. In tegenstelling tot vorig jaar, krijgen de kinderen geen t-shirt als ze een kaartje bestellen. Dit stond nog in het systeem van vorig jaar en is helaas pas een paar weken geleden ontdekt en direct aangepast. Onze excuses voor deze onvolkomenheid. Het is wel raadzaam om op tijd online je kaartje te kopen, want mochten we onverhoopt vrijwilligers tekortkomen, kan er net zoals vorig jaar weer een verkoopstop worden ingevoerd.

Bereikbaarheid

Sinds de aanleg van de nieuwe N69 is het terrein van TWC De Kempen het snelst bereikbaar met de fiets of te voet, via het nieuwe fietstunneltje. Wie met de auto wil komen moet via Westerhoven of de Kempervennen rijden en dat is een stuk minder handig. De route naar deze

nieuwe locatie wordt tijdens de doe-week bewegwijzerd. Afgelopen jaar kwamen veruit de meeste bezoekers met de fiets; een aanrader dus! Gezien onze nieuwe locatie nodigen wij uiteraard ook de Westerhovense jeugd van harte uit om mee te komen spelen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie