Luister
muziek
17 Augustus 2023 13:16
Deel dit artikel:

Peter Gillis mag horeca in twee vakantieparken deze zomer niet openen

De horeca op Slot Cranendonck in Soerendonk en op de Brugse Heide in Valkenswaard blijven de hele zomer zicht. De rechtbank in Den Bosch heeft dit bepaald. Beide vakantieparken vallen onder de Oostappen Groep van Peter Gillis.

Omroep Brabant
  / Hans Janssen
Advertentie

De zakenman was naar de rechter gestapt, omdat de burgemeesters van Cranendonck en Valkenswaard de horecavergunningen hadden ingetrokken. De rechter vindt dat beiden hiervoor voldoende redenen hadden.

Zo zijn de besluiten onder meer genomen op basis van een advies van het Landelijk Bureau Bibob. Dat heeft dit en vorig jaar onderzoek gedaan naar de geldstromen en de integriteit van de eigenaar van de parken. De uitkomst was negatief voor Gillis. Gemeenten vermoeden dat hij de horecavergunningen misbruikt voor criminele doeleinden.

Ook bestaat er ernstig gevaar dat die vergunningen mede zullen worden gebruikt om geld wit te wassen. De rechtbank stelt dat de voordelen uit strafbare feiten ‘zeer groot’ zijn.

Tijdens de zitting, vorige week donderdag, werd bekend dat de Oostappen Groep heeft gesjoemeld met de boekhouding van haar vakantieparken. Doordat Gillis verschillende inkomsten niet vermeldde, zou hij te weinig belasting hebben betaald.

Onlangs besloot ook de rechtbank in Arnhem om de horeca voor een Oostappenpark in deze stad te sluiten.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie