Luister
muziek
17 september 2023 - 12:27
Deel dit artikel:

Lezing van IVN Valkenswaard over bevers

Op vrijdag 6 oktober vanaf 20.00 uur houdt beverdeskundige Willy de Koning een lezing over bevers in de zaal van Camping de Volmolen, Volmolen 1 in Riethoven. Dit wordt georganiseerd door IVN Valkenswaard-Waalre.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Willy de Koning
Advertentie

Al sinds 2007 volgt en filmt Willy de Koning bevers. Uit de enorme hoeveelheid beeldmateriaal en opgedane kennis heeft ze al diverse films samengesteld met een compleet en actueel verhaal over het leven van de bever. Tijdens de lezing wordt de door haar gemaakte film ‘Bevers in Nederland’ vertoond.

Die is af en toe heel verrassend, zelfs voor de kenners. Met beelden van knagende bevers, bevers die een geurmerk maken, aandoenlijke geluidjes van jonge bevertjes vanuit een burcht, stoeipartijen tussen volwassen bevers en hun jongen, bevers die op hun gemak de vacht verzorgen of een bever die over land loopt.

Tijdens de lezing gaat ze in op de leefwijze van de bever, z’n uiterlijke kenmerken, de vele soorten sporen die het dier achterlaat, de leefomgeving, z’n aanpassingsvermogen en de invloed van de bever op zijn omgeving. Verder komen de oorzaken van het verdwijnen van de bever en de herintroductie aan de orde. Ze besteedt aandacht aan de beverpopulatie in onze omgeving, neemt ruim de tijd voor het beantwoorden van vragen en gaat in op de huidige discussies over bevers die overlast veroorzaken.

Naast films heeft Willy de Koning verschillende boeken op haar naam staan. Uitgebreide informatie over aanmelding vind je op de website ivn.nl.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie