Luister
muziek
17 September 2023 15:45
Deel dit artikel:

Markt overspoeld met supercars: ‘Mensen vinden dit vet’

Gedurende de zondag hebben velen de weg naar de Markt in Valkenswaard weten te vinden. Tijdens de eerste SuperCarSunday vergaapten jong en oud zich aan de dure wagens die naast elkaar stonden opgesteld. Organisator Jesse van Liemde (12) is in zijn sas.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Rond 10.30 uur is het nog rustig op de Markt. Toch staat er al een tiental auto’s klaar om bekeken te worden. Een aantal staat zelfs achter linten, zodat bezoekers de heilige koeien toch zeker niet kunnen beschadigen. De mannen van de organisatie, herkenbaar aan het witte t-shirst met de tekst Crew, zijn benieuwd hoeveel wagens en publiek vandaag zullen komen. Jesse denkt dat het allemaal wel gaat lukken. “Ik heb verschillende vrienden die komen en die hebben het ook weer doorverteld. Dus het komt goed.” Intussen komt er een Ferrari de Markt opgereden en de chauffeur geeft extra gas om zijn komst aan te kondigen.

’s Middags schijnt de zon en wandelen enkele honderden liefhebbers langs de wagens. Het zijn er nu veel meer dan vanochtend. Opvallend veel jongelui van twaalf tot vijftien gebruiken hun mobieltje om foto’s te maken van de snelheidsduivels die voor deze gelegenheid naar Valkenswaard gekomen zijn. Een prachtige Rolls-Royce krijgt beduidend minder aandacht van de schooljeugd.

Maserati en Porsche

Een Alpine Renault is de enige auto met een felle gele kleur. De overige wagens zijn grijs, donkerblauw of zwart. De Ferrari’s daarentegen hebben hun eigen typische Ferrari-rode kleur. Je moet wel een kenner zijn om de verschillende typen Maserati of Porche uit elkaar te kunnen houden. De jongelui twisten met elkaar over de vraag welk type auto ze op hun telefoon hebben gezet.

Het is leuk om te zien dat het initiatief vandaag goed uitpakt. Jesse loopt tevreden rond. “Het gaat kei-goed”, zegt hij. “Want er komen steeds weer auto’s binnenlopen. Het aantal is een beetje wat ik had verwacht. De mensen vinden het wel vet hoor.” Dan komt er weer een chique wagen het terrein opgereden. De uitlaat produceert extra decibels om aandacht te vragen. Op de vraag welke wagens de meeste indruk op hem maken, zegt hij: “De Ferrari F N Largo. Daar zijn er maar elf van op de hele wereld. Ook de Audi S6 met duizend pKvind ik geweldig.” De wagens die ’s morgens tussen het lint stonden, zijn weer vertrokken.

Inmiddels zijn ook enkele motorrijders gearriveerd. Eén van de motoren wordt prominent tussen de auto’s gezet en is zeker de moeite van het bekijken waard.

De beiaard speelt een vrolijk deuntje, waarvan ook de vele gasten op de terrassen kunnen genieten. Het ziet ernaar uit dat de show volgend jaar herhaald zal gaan worden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie