Luister
muziek
19 september 2023 - 05:55
Deel dit artikel:

De Dommel kleurt weer geel, met bourgondische topsport op zaterdag

We naderen het einde van de zomer. We zijn uitgerust van onze vakanties, de meeste festivals zijn uitgeraasd en het bloemencorso heeft inmiddels ook al gefloreerd. Maar toch kun je de agenda nog vullen met een bijzonder evenement, want de scouts van Dick van Toor organiseren dit jaar alweer voor de zestiende keer de Duck van Toor Race.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Duck van Toor Race
Advertentie

Al 15 jaar op rij kleurt rivier de Dommel voor een paar uur volledig geel. Het is het geel van de badeendjes die in de afgelopen weken zijn geadopteerd door de inwoners van Valkenswaard en omstreken.

Zondag 24 september om 12.00 uur klinkt het startschot voor een heuse badeendenrace op ons Valkenswaards riviertje. Met duizenden tegelijk strijden de rubberen vogels om de prijzen. Kom vooral even kijken tijdens de start aan het Adrianusdal in Dommelen. Volg daarna via de fietsroute de gele rakkers richting de finish bij het bruggetje aan de Loonderweg.

Op het festivalterrein bij de finish kun je de badeendjes nog aanmoedigen voor een laatste eindsprint. Wanneer de zwemmers binnendruppelen is het aan te raden om wat te gaan snacken in de foodcourt en ook zeker even de dorst te lessen aan de bar of op het dek-terras. Ondertussen vermaken de kinderen zich wel op de springkussens of met het snoepzakparcours.

De Duck van Toor Race is het sponsorevent voor de scouts van Dick van Toor. Door dit event kunnen we voor iedereen een veilige en vooral ook een bijzonder leuke tijd bij de scouting waarmaken. Heb je nog geen badeend geadopteerd? Adopteer er dan een online zolang de voorraad strekt via duckvantoorrace.nl.

NK Spijkerslaan

Ben je geen zondagsmens, maar een zaterdagavondpersoon? Da’s mooi! Want de avond voor de Duck van Toor Race (dat is dus zaterdagavond 23 september om 20.00 uur, zet ook maar in je agenda dan) organiseren de scouts het enige echte Nederlands Kampioenschap Spijkerslaan. Dit vindt plaats op het festivalterrein van de Duck van Toor Race. Spijkerslaan is een Bourgondische topsport die je in een team van drie kan spelen. Schrijf nu je team in via spijkerslaan.nl en wie weet wordt jouw team wel Nederlands Kampioen.

Heb je het nu nog niet in de agenda gezet? Hier nog even alles op een rijtje:

  • Zaterdagavond vanaf 20.00 uur: NK Spijkerslaan
  • Zondagmiddag van 12.00 tot 18.00 uur: Duck van Toor Race

Bourgondische topsport

Spijkerslaan, of spijkermeppen zoals het in de volksmond ook wel wordt genoemd, is veel meer dan lomp raggen op een spijker, aldus de kenners. Het is een echte Bourgondische topsport waar veel bij komt kijken: strategische benaderingen, tactische kantelingen maar vooral veel plezier.

Zaterdagavond 23 september om 20.00 uur zal voor de tweede keer het Nederlands Kampioenschap worden beslecht. Na een succesvolle eerste editie nodigen de scouts van Dick van Toor uit Valkenswaard ook dit jaar weer andere verenigingen uit de buurt, vrienden en familie uit om deel te nemen aan het NK. Inschrijven kan met een team van drie personen via spijkerslaan.nl.

Het doel is om de verenigingen van Valkenswaard weer eens bij elkaar te brengen tijdens een hele gezellige avond. De strijd om de bokaal voor Neerlands beste Spijkermeppers is een goede reden volgens de scouts. Het event vindt plaats op het festivalterrein van de Duck van Toor Race, volgens Google Maps is dat Dommelseweg 5 in Waalre, maar volgens ons is het bij het bruggetje van de Loonderweg.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie