Luister
muziek
28 oktober 2023 - 09:03
Deel dit artikel:

Inwoners Cranendonck stellen live op tv vraag aan lijsttrekkers in verkiezingsdebat

Inwoners van gemeente Cranendonck mogen live op tv een vraag stellen aan de lijsttrekkers van de landelijke politieke partijen. Dat gebeurt in het verkiezingsdebat op SBS6.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Het is uniek voor SBS6: voor het eerst organiseren zij een verkiezingsdebat. Dat wordt gepresenteerd door Wilfred Genee, dat later ook nog de nabeschouwing bij Vandaag Inside presenteert. Ook Hart van Nederland-verslaggevers Merel Ek en Sam Hagens zijn bij het verkiezingsdebat aanwezig, dat Het debat van Nederland heet.

De lijsttrekkers van de vier grootste partijen van Nederland gaan met elkaar in debat. Ook inwoners van het land mogen vragen stellen. Mensen van Buurtpreventie Cranendonck zijn gevraagd of zij een vraag willen stellen. Welke vraag dat zal zijn, is nog niet bekend. Onderwerpen van het debat zijn gezondheidszorg, wonen, migratie en rondkomen (bestaanszekerheid).

Bij het debat zijn Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yesilgöz-Zegerius (VVD), Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) en Geert Wilders (PVV) aanwezig. Op 1 november wordt bekend welke partijen op dat moment de grootste zijn. Het debat van Nederland is op 16 november om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie