muziek
13 November 2023 08:36
Deel dit artikel:

VV De Valk herovert koppositie door winst op Geldrop

VV De Valk heeft de thuiswedstrijd tegen Geldrop met ruime cijfers weten te winnen. In beide helften wist De Valk tweemaal het net te vinden en kwam de overwinning geen moment in gevaar.

valkenswaard24
  / Marc Jansen
  • Beeld - Henry Jansen

Al na twintig seconden had Joran Vermeulen de score kunnen openen, maar zijn lob over doelman Mike Verdonk ging net naast. Ook na ruim tien minuten kreeg Joran Vermeulen een schietkans na een steekbal van Appie Azmani, maar Geldrop verdediger Wouter Verstraaten wist de inzet te blokken. Aan het eind van de eerste helft kwam De Valk op voorsprong, een voorzet van Gideon Pieschel werd overtuigend ingekopt door Appie Azmani waar doelman Mike Verdonk geen antwoord op had 1-0.

Een minuut later kreeg Geldrop de kans om meteen weer op gelijke hoogte te komen. Een actie van Rensel Bryson kwam voor de voeten van Willem in 't Anker, maar zijn inzet ging via de voet van De Valk verdediger Dion Vermeulen tegen de lat en kwam de thuisploeg daar heel goed weg. Ook Bob van de Ven kreeg nog een schietkans, maar verdediger Aart Verberne maakte het de Geldropse aanvaller zo lastig, dat zijn schot naast ging. In de blessuretijd deelde Aart Verberne een fikse dreun uit aan Geldrop door met een droge schuiver de voorsprong voor De Valk te verdubbelen naar 2-0.

In de tweede helft begon Geldrop sterk en was De Valk wat slordiger. De bezoekers konden echter geen uitgespeelde kansen creëren, en was het gevaarlijkste moment een schot van Wouter Verstraaten dat een meter over het doel verdween. Daarna herpakte De Valk zich en schoot Gideon Pieschel bijna raak, maar doelman Mike Verdonk voorkwam erger voor Geldrop. Ook een schot van Luuk Broers ging rakelings over het Geldropse doel heen. Na ruim een uur viel dan toch de derde treffer voor De Valk, een lob van Joran Vermeulen belandde tegen de paal, en in de rebound schoot Gideon Pieschel eenvoudig raak voor de 3-0-voorsprong voor De Valk. Twee minuten later viel uit een vrije trap ook de vierde Valkenswaardse treffer, Robbert Born vond het hoofd van Antonio Balta die eenvoudig raak wist te koppen: 4-0. In de slotfase verslapte De Valk nog, waar Geldrop aanvaller Bob van de Ven van wist te profiteren en de eretreffer wist te maken voor de bezoekers 4-1.

De Valk herovert na deze overwinning op Geldrop de koppositie in de 2de Klasse D mede door de misstap van Oirschot Vooruit, dat thuis onderuitging tegen RKSV Heeze. Volgende week is De Valk vrij en mag het over twee weken weer een thuiswedstrijd spelen, dan is NWC uit Asten de tegenstander op 't Valkennest.