Luister
muziek
19 november 2023 - 17:41
Deel dit artikel:

Lintje voor Leo van Heertum voor inzet in gildewereld

Leo van Heertum heeft zondag een lintje ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Op zondag 19 november heeft burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Leo van Heertum, die benoemd is tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sint Catharinagilde

Van Heertum heeft gedurende vele jaren een actieve rol vervuld binnen het gilde. Van 1990 tot 2005 was hij een toegewijd lid van het Sint Catharinagilde Valkenswaard. Tijdens zijn ambtstermijn als regerend deken van 1993 tot 2005 speelde hij een belangrijke rol in het vormgeven van het beleid binnen het gilde, zowel op financieel, organisatorisch als algemeen vlak.

Sinds 2005 is Van Heertum lid van het Sint-Catharinagilde tot Blortem en Gestel in Eindhoven, waar hij sinds 2008 fungeert als regerend deken. Daarnaast heeft hij zich sinds 2003 ingezet voor de Bond van Schuttersgilden Kring Kempenland, een overkoepelende organisatie met 52 gilden. Hij bekleedt daar de functie van bestuurslid binnen de SAT-commissie (Studie, Archivering, Tentoonstelling).

Bovendien heeft Van Heertum in recente jaren het voorzitterschap op zich genomen van de Vereniging van Eigenaren Kloosterpark fase 2 in Valkenswaard.

De Koninklijke onderscheiding is op zondag tijdens de patroonsdag van het Sint Catharinagilde uitgereikt door burgemeester Ederveen in gildehuis ’t Paviljoentje.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie