Luister
muziek
29 November 2023 11:49
Deel dit artikel:

Racetalent Pim Vlassak (15) zet op Eurocircuit grote stappen: 'Ik hoop wereldkampioen te worden'

Dit is pas de eerste keer dat hij een vol seizoen heeft gereden in de RST-klasse. En nu staat hij al in de top-3 in zijn categorie. Een mooie prestatie voor de 15-jarige rijder uit Budel. We hebben het over Pim Vlassak, die in actie is op het Eurocircuit.

valkenswaard24
  / Bernice Dings
  • Beeld - Bernice Dings
Advertentie

Cranendonck24 is erbij als hij de laatste training van dit seizoen op het Eurocircuit in Valkenswaard heeft. Pim probeert zoveel mogelijk manches mee te rijden in zijn rallywagen, met Ford Ka-motor. RST staat voor Rally Sport Training.

“Per jaar kan je ongeveer zo’n acht keer trainen hier, dus daar wil ik wel zo goed mogelijk gebruik van maken”, licht Pim toe. “Thuis heb ik zelf een race-installatie gebouwd.” Op die manier kan hij in zijn vrije tijd oefenen op de computer, als hij thuiskomt van het BRAVO! College in Budel, laatste jaar vmbo. Volgend schooljaar gaat hij naar het Summa College in Eindhoven.

Idool

Vader Marc-Jan, zelf Europees kampioen in 2002, is een groot voorbeeld voor Pim. “Ik vind het fijn dat 'ons pap' meegaat, want dan kan hij nog wat tips en aanwijzingen geven.” Marc-Jan vult aan: "Met deze RST-wagens leer je eigenlijk heel zuiver rijden. Ze zijn zo gevoelig dat je bij de minste of geringste stuurfout meteen een reactie krijgt.”

Tijdens de laatste trainingsronde op het Eurocircuit rijdt hij met zijn zoon mee. Ook zijn moeder en zus reden eerder mee. En opa en oma stonden te kijken. Zijn oudere broer moest werken, maar de hele familie is betrokken. Een sportieve familie, want zus en broer hockeyen en voetballen respectievelijk. “Zelf heb ik ook gevoetbald”, vertelt Pim. “Maar ik vond racen toch echt leuker.” Rallyrijder Petter Solberg uit Noorwegen is zijn idool.

Brons

Pim Vlassak heeft dus een goed eerste seizoen gereden. Bij zeven van de acht wedstrijden is hij op het podium geëindigd. Vijfmaal derde, eenmaal tweede en ook een wedstrijd gewonnen. Bij de laatste wedstrijd in het Belgische Mettet had hij pech, waardoor hij uitviel. Dat was zuur, want hij lag op de derde plek. Toch leverde dat brons op in het eindklassement.

Toekomst

Pim heeft er veel plezier in en het smaakt naar meer. Het nieuwe seizoen start in maart/april en Pim wil zo vaak mogelijk trainen. Als bijbaantje werkt hij bij Garage Vlassak - een familielid in Budel. “Auto’s poetsen en banden verwisselen vooral”, zegt hij lachend. En van vaste monteur Brian, die meestal meegaat met de wedstrijden en trainingen, leert hij ook een beetje sleutelen. Maar net als zijn idolen heeft Pim een grote wens: “Ik hoop ook ooit een wereldkampioen te worden.”

Je kunt Pim volgen op zijn Facebookpagina.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie