Luister
muziek
1 december 2023 - 08:17
Deel dit artikel:

Dit moet je zien als je naar Barcelona gaat

Dat Barcelona als een van de leukste steden van Europa wordt gezien om op vakantie te gaan, is niet zo gek. Het hele jaar door is er enorm veel te zien en te doen. Voor jong en oud is er erg veel te beleven. Tel daar het aangename klimaat bij op en de overheerlijke culinaire keuken en de optelsom is al erg snel gemaakt. Maar wat mag je nu echt niet missen als je op vakantie naar deze Spaanse stad gaat?

valkenswaard24
  / Gesponsord artikel
Advertentie

Om je hier wat meer wegwijs in te maken, hebben we een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet.

Spot alle werken van een van de beste kunstenaars die de wereld heeft leren kennen

Denk je aan kunst in Barcelona, dan denk je waarschijnlijk al erg snel aan Gaudí. En dat is ook helemaal niet zo gek, als het aan ons ligt. Deze Catalaanse architect stond bekend om zijn uitgesproken werk, dat vandaag de dag in de hele stad terug te vinden is. In 1926 overleed de architect, maar zijn werken zijn nog zeker als tijdloos te omschrijven. Voorbeelden van prachtige bouwwerken die je in de stad tegenkomt, zijn de Sagrada Familia, Casa Batllo, Casa Mila en Casa Vicens.

Lekker relaxen op het strand tijdens de warmste dagen van het jaar

Tijdens de zomermaanden kunnen de temperaturen in de stad aardig stijgen. Het is dan wel zo fijn om te weten dat je de nodige verkoeling op kunt zoeken. Een bezoek aan het strand van de stad is dan zeker een echte aanrader. Er zijn verschillende stranden waar je uit kunt kiezen dankzij de uitgestrekte kustlijn. Een van de beste stranden, is Playa de la Barceloneta. Het is het oudste strand van de stad, waar je de keuze hebt uit vele gezellige tentjes om lekker te eten en te drinken. Ondertussen wordt je getrakteerd op een waanzinnig uitzicht op het luxe en imposante W hotel.

Ontdek de trendy wijkjes met overheerlijke restaurants

De overheerlijke keuken is ook een van de redenen waarom veel mensen ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan de stad. Waar je ook loopt, overal prikkelt de geur van kazen, vleeswaren en knoflook je zintuigen. Daarom is het ook meer dan logisch dat je graag wat vaker een stop maakt om kennis te maken met de lokale gerechten. Probeer de drukste en meest toeristische gebieden, zoals de Ramblas, te vermijden. Duik in plaats daarvan in wijken zoals El Borne. Hier maak je kennis met de meer authentieke gerechten, allemaal perfect op smaak gebracht. Schuif aan voor een avond tapas eten en start de ochtend met overheerlijke pintxos.

Bezoek een voetbalwedstrijd van FC Barcelona

Verblijf je voor een wat langere tijd in de stad? En is het voetbalseizoen gaande? Dan is het zeker het proberen waard om tickets te bemachtigen voor een voetbalwedstrijd van FC Barcelona. De sfeer in het stadion is werkelijk waar magisch en het is daardoor zonder twijfel een herinnering die je een leven lang bij gaat blijven. Zie hoe de bekendste voetbalhelden de sterren van de hemel spelen, terwijl het publiek opzwepende liederen zingt. En buiten het voetbalseizoen om? Koop dan tickets voor een rondleiding van het stadion. Je krijgt dan meteen een kijkje achter de schermen en komt alles te weten over de historie - en de behaalde overwinningen - van dit legendarische team.

Breng een bezoek aan de grootste versmarkt van Spanje: Mercat de la Boqueria

Heb je eens een keer iets gehoord van Mercat de la Boqueria? Dit is zeker het bezoeken waard als je hart sneller gaat kloppen van lekker eten. Op de grootste versmarkt van Spanje kijk je vast en zeker je ogen uit. Hier worden de mooiste vleeswaren, verse kazen, lokale groenten, fruit en specerijen rijkelijk verkocht. Ideaal als je zelf wilt koken in je accommodatie, of gewoon graag wilt genieten van deze overheerlijke smaken ter plekke. De markthal is te bezoeken aan de Rambla de Sant Josep.

Ontdek de stad per fiets en geniet van de frisse buitenlucht

Er zijn verschillende soorten manieren om de stad te ontdekken. Dit kan natuurlijk te voet of met het openbaar vervoer. Maar heb je er ook al over nagedacht om in de stad een fiets te huren? Op deze manier verken je de idyllische straten lekker in de buitenlucht en in een relatief korte tijd kun je erg veel wijken verkennen. Nog leuker is om een georganiseerde tour te boeken. Je hoeft hierdoor minder goed op de navigatie te letten en onderweg krijg je ook nog eens leuke feitjes over de stad te horen.

Tip! Boek van tevoren je tickets en voorkom lange wachtrijen bij je favoriete hotspots

Tijdens je verblijf in de stad haal je het liefst het maximale uit iedere dag. Je hebt daardoor liever ook niet te maken met lange wachtrijen. Tip! Op deze website kun je van tevoren al de nodige tickets bemachtigen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie