muziek
11 december 2023 - 08:01
Deel dit artikel:

SV Valkenswaard en Mierlo-Hout delen de punten na mooie wedstrijd

SV Valkenswaard is met een gelijkspel de winterstop ingegaan. Tegen Mierlo-Hout bleef het 0-0.

valkenswaard24
  / / Redactie

In de 2e klasse, vorig seizoen, waren de ploegen al sterk gewaagd aan elkaar. Dat was deze zondag niet anders. Al vroeg in de wedstrijd was de eerste grote kans voor Mierlo-Hout. De bal werd echter door Chafik Mezziani overgekopt. SV Valkenswaard, dat het meeste balbezit had, kreeg de eerste kans in de 19de minuut. Na een assist van Menno van Walsem op Sem van Ham, schoot deze de bal net over. Heel veel kansen waren er de eerste helft voor beide ploegen toen niet meer, ondanks het fraaie voetbal van beide partijen.

Net na rust leek het erop dat Jasper Lalisang scoorde. Jordy Maes werkte de bal echter net op de lijn weg. In de 70ste minuut redde keeper Milan Lebens de vrije trap van Mike van Dooren. Nog geen twee minuten later was er een scrimmage in het doelgebied van SV Valkenswaard, waarbij het Mierlo-Hout tot driemaal toe niet lukte de bal in de touwen te schieten. Keeper Youri Roulaux stond namelijk weer perfect zijn mannetje.

Penalty?

In de 80ste minuut brak Menno van Walsem uit. In het strafschopgebied wankelde een speler van Mierlo-Hout en nam in zijn val Menno van Walsem mee. Zeker geen opzet maar het had een penalty kunnen zijn. De verder prima fluitende scheidsrechter Wouter Velings gaf die echter niet.

Na een overtreding op, de voor Menno van Walsem ingevallen Cas Glaser, kreeg Vincent Blancke, voor het eerst weer spelend na een lange blessure, een vrije trap mee. Deze ging rechtstreeks richting doel, echter keeper Milan Lebens hield ook zijn goal schoon. De laatste kans was voor Mierlo-Hout in de 91ste minuut. De corner die daar uit volgde leverde echter niets op.

En zo werd het publiek vermaakt. Op een mooie vierde plaats gaat SV Valkenswaard de winterstop in. De eerste wedstrijd is 21 januari, waarbij SV Valkenswaard uit speelt tegen lijstaanvoerder Sportclub Susteren.