Luister
muziek
16 Januari 2024 15:45
Deel dit artikel:

Rispa Boot wil centrum naar hoger plan tillen: 'Valkenswaard mag minder bescheiden zijn'

Na een korte inwerkperiode is Rispa Boot sinds 1 december 2023 de nieuwe centrummanager van Valkenswaard. Wat houdt dat in en wat gaat ze doen? Eén ding staat vast: ze wil het centrum van Valkenswaard naar een hoger plan tillen. “Samenwerken en meer betekenis geven”, vertelt ze in dit interview met Valkenswaard24.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Stijn van Mierlo
Advertentie

“Wauw, mijn eigen dorp”, was de reactie van Rispa Boot toen ze de vraag kreeg om voor het centrum van Valkenswaard aan de slag te gaan. Want ervaring heeft ze, maar alleen bij grote winkelcentra en steden búiten Valkenswaard. “Ik kom uit de retail”, vertelt Boot. “In 1992 ben ik de promotie voor een winkelcentrum in Tilburg gaan verzorgen. Op dit moment werk ik ook nog voor vier andere winkelcentra. Zo ben ik als projectleider en marketingmanager betrokken bij campagnes van Alexandrium SC in Rotterdam, Bogaard Stadscentrum in Rijswijk, Kroonpassage in Lelystad en Makado Beek in Limburg. Voor Makado verzorg ik de hele social media contentstrategie, uitvoering verzorgd iemand anders.”

‘Centrum meer betekenis geven’

Twee dagen in de week gaat Rispa aan de slag als centrummanager van Valkenswaard. Wat ze dan precies doet? “Ik ben nu volop bezig met het samenstellen van de activiteitenkalender en jaarplanning van 2024. Samen met de ondernemers wil ik, en het bestuur van Centrummanagement Valkenswaard, het centrum naar een hoger plan tillen. We gaan samenwerken voor een sterker centrum en we willen het door samenwerking met lokale organisaties meer sociale betekenis geven.”

Het moge duidelijk zijn: Rispa Boot is een bezige bij. “Ik ben druk. Ik doe dit werk al dertig jaar en heb een bepaalde routine ontwikkeld. Daarnaast ben ik redelijk gestructureerd en georganiseerd. Per project kijk ik wat er nodig is. Zo zet ik opdrachten en taken uit. Ook qua communicatie en activiteiten probeer ik nu alles op een rijtje te krijgen voor 2024.”

Corso in the picture, weg met de bescheidenheid

Rispa woont inmiddels al dertig jaar in Valkenswaard. Ze noemt het ‘een cadeautje’ om voor haar eigen woonplaats te mogen werken. “Ik heb heel wat ontwikkelingen meegemaakt in Valkenswaard. Ik wil nu graag inzetten op samenwerking tussen de ondernemers, horeca en het verenigingsleven. Daarnaast vind ik ook dat het bloemencorso te weinig wordt belicht. Iedereen heeft het over Zundert, maar niet over Valkenswaard. De bescheidenheid van Valkenswaard wil ik er vanaf halen. In het DNA-boek van Valkenswaard staat ook: ‘De Valkenswaardenaar klapt met z’n handen in de broekzak’.”

‘Ondernemers zijn de krenten in de pap’

Al met al vindt Rispa dat Valkenswaard er rooskleurig voor staat. “Zeker ook met het oog op de ontwikkelingen die gaande zijn en nog gaan komen”, doelt ze onder meer op de aanpak van de Eindhovenseweg. “De leegstand is al heel erg teruggedrongen. Ook de verbouwing van Valkenstaete gaat impact hebben”, voegt ze daaraan toe. “Wat ik ook leuk vind aan Valkenswaard, vergeleken met andere centra hier in de regio, is dat we enorm veel zelfstandige ondernemers hebben. Veel krenten in de pap, Valkenswaard heeft een onderscheidend aanbod ten opzichte van dorpen in de regio.”

Dus kijkt Rispa Boot als centrummanager positief vooruit. Want zo verkeerd is leven in (het centrum van) Valkenswaard helemaal niet, legt ze uit. “Je kunt een biertje of iets fris drinken bij een café, maar je kunt ook net wat luxer gaan zitten bij één van de restaurants. Er is voor iedereen iets in bourgondisch Valkenswaard.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie