Luister
muziek
10 februari 2024 - 15:00
Deel dit artikel:

Peter Kooijman van De Senaat benoemd tot Lid in de Orde van de Reigerij

Dit jaar ontvangt Peter Kooijman uit handen van burgemeester Anton Ederveen de versierselen die behoren bij de benoeming tot Lid in de Orde van de Reigerij van de Baronie van Ginneve tot Zilberreg.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Google Streetview
Advertentie

Tijdens de ontvangst van de prinsen op carnavalszaterdag in het gemeentehuis, zet de gemeente Valkenswaard ieder jaar iemand in het zonnetje. Hij of zij wordt bij die gelegenheid benoemd tot Lid in de Orde van de Reigerij van de Baronie van Ginneve tot Zilberreg. Het gaat om mensen die bijzondere verdiensten hebben voor het carnaval in de gemeente Valkenswaard. De dragers van deze orde zijn gerechtigd de jaarlijkse ontvangst van de prins bij te wonen en worden daarvoor uitgenodigd.

De Senaat

Peter Kooijman was jarenlang uitbater en het gezicht van De Senaat, voorheen De Columbus. In De Senaat werd vele jaren op vrijdagmiddag en -avond voor carnaval het bijzonder populaire en drukbezochte ‘Nooit te Vruug’ georganiseerd. Ook hebben de prinsen daar veelvuldig het ontbijt genuttigd en was De Senaat dé plaats voor de jeugd van 18+ om carnaval te vieren.

Voorgaande keren

In voorgaande jaren is de onderscheiding uitgereikt aan Theo Willems, Jan Wijnen, Michel Huibers, Toon van Otterdijk, Jos Duisters, Piet Theus, Jan Smets, Jos van der Palen, Gerard Toussaint, Will Theus, Jo de Bruin, Hans Neutkens, Jan van de Kerkhof, Peter Lavrijssen, de pastores van de Vrande, Schaar en Haasen, Jack van der Elst, Gerard Dielis, Jacques van Gerven, Jolande Janssen, Cees Peterse, Tilly Wijnen, Pierre Kantelberg, Martien van Meijl, Aloys Wetzer, Gustaaf Geldens, D’n Valkenswirtse Twilling (Ted Smeets en Ellen van de Oetelaar), Rob van Daal, Willem Sterken, Twan van Asten, Coen van Och, Ted van Hout, Kees Luijbregts, Joost van Rens en Pieter Mikkers.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie