Luister
muziek
12 februari 2024 - 11:30
Deel dit artikel:

Hein de Wit ontvangt Mevrouw Miep-penning

Op maandag 12 februari is in de Dommelsche Bierbrouwerij de zevende Mevrouw Miep-penning uitgereikt aan Hein de Wit uit Striepersgat.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
  • Beeld - Dommelsche Bierbrouwerij
Advertentie

De onderscheiding werd uitgereikt door de burgemeester, Anton Ederveen, en Opperpintenwipper Joost van Rens tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van prinselijke gezelschappen in de Dommelsche Brouwerij. Mevrouw Miep staat voor de carnavalsvierder die veel voor carnaval betekent maar zelf nooit op de voorgrond treedt.

Hein de Wit is een echte carnavalsvierder in hart en nieren en is betrokken bij bijna alle carnavaleske evenementen in het dorp. Hein de Wit treedt zelf nooit op de voorgrond, maar vormt de stille kracht achter het carnaval. Zo is hij decorbouwer en toneelmeester bij de vorstenzitting, chauffeur van de prinsenwagen tijdens de optocht, verantwoordelijk voor het opbouwen van Striep en Striepke op het oude gemeentehuis en helpt hij bij het versieren van de Nicolaaskerk voor de mis op zaterdagochtend.

Daarnaast is Hein de Wit lid geweest van de Striepersgatse Hofkapel. Hiermee heeft hij samen met zijn broer een aantal jaren een onuitwisbare muzikale stempel gedrukt in het prinselijk gezelschap. Ook speelt hij trompet bij brandweerkapel “de Pompiers”.

Zoals burgemeester Ederveen het verwoordde: “Het enige wat Hein niet goed kan is nee zeggen. Mooi en terecht dat hij nu eens zelf in het zonnetje wordt gezet.” 

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie