Luister
muziek
15 Februari 2024 22:02
Deel dit artikel:

Staat het duurzaamste huis in Valkenswaard? Deze woning maakt kans op de titel

Welke woning verdient de titel ‘Duurzaamste huis van de Noord-Brabant’? Een huis uit Valkenswaard maakt kans.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Van 14 februari tot en met 1 maart 2024 kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriet. Huiseigenaren zijn vaak jarenlang bezig geweest met het (ver)bouwen van hun duurzame huis. Elf Noord-Brabantse genomineerden vertellen graag over hun aanpak en laten nu trots het resultaat zien. Ook uit Valkenswaard doet een woning mee. Het huis met de meeste stemmen wint de publieksprijs van het Duurzaamste Huis van Noord-Brabant.

De stemronde is onderdeel van de verkiezing van het Duurzaamste Huis van Nederland. De Nationale Duurzame Huizen Route organiseert deze verkiezing om huiseigenaren de welverdiende waardering te geven voor hun prestaties. Daarnaast biedt het een podium om voorbeelden van duurzaam wonen onder de aandacht te brengen.

Zelf ontworpen

De eigenaar van de woning zegt: “Mijn prefab houten huis heb ik zelf ontworpen en is geproduceerd in samenwerking met een producent uit Letland. Het uitgangspunt was om een duurzaam, snel te bouwen huis te ontwerpen wat kostentechnisch aantrekkelijk en energiepositief zou zijn. Dat is gelukt, we hebben een duurzaam, vrijstaand huis gebouwd voor een hele aantrekkelijke prijs.”

De toegepaste maatregelen zijn: Elektrische auto, Warmtepomp, Vloerverwarming, Centrale balansventilatie, Dakisolatie bij bouw, Temperatuurregeling per vertrek, Drievoudig glas, Energieleverende woning, Nul-op-de-meter woning, Houtskeletbouw, Gevelisolatie bij bouw, Wandisolatie buiten, Gordijnen, Meubels, Hout, Inductie fornuis, Isolerende deur, Lucht/water warmtepomp buitenlucht, Natuurlijke ventilatie, Mechanische afvoer ventilatie, Zonnepanelen (PV), Led lampen, Tuininrichting, Regenwaterafkoppeling, Insectenhotel, Vloerisolatie bij bouw, Gebruikte materialen, Overige bouwmaterialen, Groene energie

Een landelijke winnaar

In elke provincie wordt op 4 maart het huis met de meeste winnaars uitgeroepen tot het Duurzaamste Huis van de provincie. Uit de twaalf provinciale winnaars kiest een vakjury op 22 maart de landelijke publiekswinnaar van de verkiezing.

Stemmen doe je hier: verkiezing.duurzamehuizenroute.nl/stemmen

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie