Luister
muziek
21 februari 2024 - 22:04
Deel dit artikel:

Beroepenwedstrijd bij SG Were Di: op zoek naar beste techniekleerling van 2024

Donderdag organiseert het platform Vrienden Elektro- en Installatietechniek Oost Brabant (VEIOB), in samenwerking met Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard, de beroepenwedstrijd voor de beste leerling elektro-, installatie- en metaaltechniek van 2024.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - SG Were Di
Advertentie

Deze beroepenwedstrijd wordt voor de achtste keer georganiseerd en net als vorig jaar voor de tweede keer met leerlingen van metaaltechniek. Op donderdag 22 februari 2024 strijden de vmbo-vierdejaars leerlingen PIE regio Oost Brabant de hele dag om de eer.

YouTuber Mastermilo is erbij

Gedurende de dag zal Mastermilo, een bekende vloggeren YouTuber op gebied van techniek, aanwezig zijn. Hij laat mensen zien hoe leuk techniek kan zijn met de gekste uitvindingen en enthousiasmeert daarmee jongeren om actief technisch bezig te zijn.

De wedstrijd

Van twaalf vmbo-scholen uit de regio, worden van elke school drie leerlingen afgevaardigd. Na een korte introductie voeren twee leerlingen in een gesimuleerde omgeving de elektro- en installatieopdracht uit die in het teken staat van nieuwe technieken. De samenwerking tussen de twee leerlingen die elk op hun eigen vakgebied aan de slag gaan, is ook een belangrijk aspect in de uitvoering. De leerlingen metaaltechniek voeren individueel een opdracht uit. Zij maken een werkstukje waarbij verschillende technieken aan bod komen. Juryleden beoordelen de leerlingen op verschillende onderdelen, zoals hoe ze te werk gaan, hoe de samenwerking gaat of de opdracht op tijd is afgerond en of er netjes wordt gewerkt.

De beste leerlingen

Aan het einde van de dag ontvangen alle leerlingen een certificaat van deelname, een medaille en een goed gevuld gereedschapskistje of rugzak. De beste leerling en de op één na beste leerling per studierichting, worden beloond met een beker.

Bezoekersinformatie

Ouders, familie en belangstellenden zijn welkom vanaf 15.30 tot 17.30 uur. Locatie is scholengemeenschap Were Di aan de Merendreef 1 in Valkenswaard.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie