Luister
muziek
22 Februari 2024 14:42
Deel dit artikel:

Feel Good Fashion wordt Feel Good Store: uitgebreider assortiment naast kleding

Feel Good Fashion van Kringloop de Kempen, de tweedehands modewinkel in Valkenswaard, breidt haar assortiment uit. Naast kleding, schoenen en modeaccessoires gaat ze ook snuisterijen, boeken, woonaccessoires en nog veel meer verkopen. Daar hoort een nieuwe naam bij: Feel Good Store.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo
Advertentie

Hoewel de pop-upwinkel Feel Good Fashion pas vorige zomer haar deuren opende, ondergaat ze nu al deze verandering. Ton Dietvorst, bedrijfsleider van Kringloop de Kempen, zegt hierover: “Ja, ingegeven door het succes van onze andere pop-up store Feel Good Store, die kort na Feel Good Fashion in het Citycentrum Veldhoven opende, en die kleding combineert met andere tweedehands spullen, hebben we besloten om deze formule ook hier in Valkenswaard door te voeren. Daar is wat ons betreft een pop-up store voor bedoeld. Uitproberen wat werkt en aanpassen waar nodig.”

En wat vindt filiaalleidster Esther Brandes zelf van deze verandering? “Het is even wennen, maar ik zie dat het werkt. Ons dagelijks wisselende aanbod is nog gevarieerder en al tijdens het opnieuw inrichten van de winkel, reageren onze klanten er heel positief op. De spullen werden al onder onze handen verkocht”, zegt ze lachend. Volgens Suzan van Daal, de rechterhand van Brandes, ervaren klanten meer rust en ruimte in de zaak: “Zo’n verandering vind ik zelf wel een hele leuke uitdaging.”

Iedereen doet mee

Dietvorst vult aan dat er snel geschakeld kan worden, zeker in een pop-upwinkel, maar dat aan de missie van Kringloop de Kempen niet getornd wordt. Namelijk: het willen bijdragen aan een beter (leef)milieu door spullen een tweede leven en mensen en tweede kans te geven en zo mee te helpen aan een samenleving waarin iedereen meedoet. “Ook in Valkenswaard vinden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle werkomgeving.” Net als Esther Brandes, die jaren als rijinstructrice werkte tot het haar te veel werd. Bij Kringloop de Kempen kon ze draad weer oppakken. Inmiddels begeleidt ze deze collega’s zelf. “Het is zo mooi om te zien hoe mensen hier opbloeien en hun zelfvertrouwen terugvinden. Dat zal na de naams- en assortimentsverandering gewoon hetzelfde blijven”, aldus de filiaalleidster.

Geen winstoogmerk

Als stichting heeft Kringloop de Kempen geen winstoogmerk. Wat er verdiend wordt, gaat terug de organisatie in of wordt geschonken aan goede doelen. Zo kan de stichting nog meer mensen een steuntje in de rug geven en ervoor zorgen dat ze meedoen.

Vestigingen

Kringloop de Kempen is in 2000 gestart met de vestiging in Veldhoven. In 2015 ging er een tweede winkel van start in Bergeijk en daar werd in 2017 een winkel in Waalre aan toegevoegd. Begin 2022 is er een vierde winkel in Eersel geopend. In 2023 zijn er twee Feel Good-pop-upwinkels geopend. Eentje in Valkenswaard, die nu van Feel Good Fashion verandert in Feel Good Store, en eentje in het Citycentrum in Veldhoven. De Veldhovense hoofdvestiging van Kringloop de Kempen is juli vorig jaar door brand bijna volledig in de as gelegd. Een nieuwe Kringloop de Kempen-XL is in januari dit jaar geopend aan De Run 4305.

Circulair ambachtscentrum

Een groep van meer dan 200 voornamelijk vrijwillige medewerkers en ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (onder andere via Ergon, Kempenplus, Severinus en gemeenten) zetten hun vakkennis en kunde in, onder leiding van een aantal betaalde krachten. Zo zorgen ze ervoor dat er goede en verantwoorde spullen in de kringloopwinkels aangeboden kunnen worden. In de loop der jaren is er achter de schermen in de werkplaatsen een schat aan vakkennis ontwikkeld en zijn vakmensen bij elkaar gebracht, waardoor ze met recht een circulair ambachtscentrum voor de Kempen genoemd kunnen worden. Zo zijn er diverse ambachtslieden actief waaronder fietsenmakers, elektromonteurs, meubelmakers, klokkenmakers, ICT-mensen, een naaimachine monteur en een witgoedspecialist. Hoewel er ook vaklieden actief zijn in Bergeijk, Eersel en Waalre, is het grootste deel van dit circulaire ambachtscentrum met de specifieke werkplaatsen, gevestigd in de hoofdlocatie aan De Run 4305 in Veldhoven.

Milieu-impact

Jaarlijks wordt er ongeveer 1 miljoen kilo spullen ingezameld, wat ongeveer gelijk staat een vermindering van 1 miljoen ton aan CO2-uitstoot. Van al die ingezamelde spullen krijgt 90 procent een verantwoorde herbestemming.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie