Luister
muziek
28 februari 2024 - 22:35
Deel dit artikel:

Daniëlle van de Donk loopt Olympische Spelen op haar na mis

Het is Daniëlle van de Donk niet gelukt om zich met de Oranje Leeuwinnen te plaatsen voor de Olympische Spelen. Het verlies tegen Duitsland (0-2) woensdagavond was de genadeklap voor de voetbalvrouwen van Nederland.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - KNVB (Archieffoto)
Advertentie

Het was de allerlaatste kans: woensdagavond tegen Duitsland. Bij een overwinning schitterde de Valkenswaardse Daniëlle van de Donk (hoogstwaarschijnlijk) komende zomer op de Spelen in Parijs. Maar Duitsland bleek in de troostfinale van de Nations League een maatje te groot. In de 66ste en 78ste minuut scoorden onze oosterburen. Bij het tweede doelpunt stond Van de Donk al niet meer op het veld.

Tickets te verdelen

In de Nations League worden twee tickets vergeven voor de Olympische Spelen. Dat zouden normaliter de twee finalisten zijn. Maar de finale bestaat uit Spanje en Frankrijk. Laatstgenoemde is het gastland van de Spelen komende zomer en daardoor sowieso geplaatst. Daarom verschuift er één ticket naar de nummer drie van de Nations League. Oftewel: de winnaar van de troostfinale tussen Nederland en Duitsland.

Met de overwinning van Duitsland tegen Nederland, gaan de Olympische Spelen definitief aan de neus van de Oranje Leeuwinnen voorbij.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie