Luister
muziek
31 maart 2024 - 08:38
Deel dit artikel:

Stamboomonderzoek in Valkenswaard: ontdek wie je voorouders zijn

Wie waren jouw voorouders? Ontdek het in de bibliotheek. Leden van de Nederlandse Genealogische Vereniging helpen je binnenkort in Valkenswaard tijdens een gratis stamboomonderzoek.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Geniet je ook van Verborgen Verleden op tv? Als jouw familieverleden nog verborgen is, kom dan op zaterdag 13 april 2024 naar de inloop van 10.30 tot 12.30 uur in de Bibliotheek van Valkenswaard, met jouw vragen over je stamboom, afkomst en familiegegevens. Medewerkers van de NGV (Nederlandse Genealogische Vereniging) afdeling Kempen- en Peelland zijn aanwezig om je te helpen bij misschien wel je eerste stappen in de zoektocht naar jouw verborgen verleden.

Ervaren stamboomonderzoekers laten je zien hoe en waar je op internet handig kunt zoeken. Hoe je familieleden vindt en hoe je ontdekt wat er misschien nog meer te vinden is over jouw familiegeschiedenis. Ze wijzen je ook de weg naar de notariële aktes en het kadaster. Waar je kunt snuffelen in de originele stukken. De medewerkers laten ook het nut zien van invoer van de gegevens in een computerprogramma, zowel voor Windows als voor Mac.

Weet je nog niet of je jouw familiegeschiedenis moet presenteren op internet of in een boek? Ook bij die keuze kunnen de onderzoekers je adviseren. Als je nog een begin moet maken met het onderzoek, breng dan in ieder geval de gegevens van je ouders en grootouders en eventueel trouwboekjes en bidprentjes mee. Met een beetje geluk ga je naar huis met de namen van je voorouders uit de Franse tijd.

Het onderzoek is gratis en vrij toegankelijk voor iedereen. Een bibliotheeklidmaatschap is niet noodzakelijk.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie