Luister
muziek
2 april 2024 - 14:25
Deel dit artikel:

'Je weet niet wat je ziet met Kwalleballen'

Zondag 14 april komen weer honderden liefhebbers naar de Venbergseweg in Dommelen voor alweer de 32e editie van het Kwalleballen. Behalve rugbyers weten ook weer veel ‘gewone spelers’ hun weg te vinden naar het jaarlijkse modderfestival. ‘We modderen maar wat aan’ is het centrale motto.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Kwalleballen
Advertentie

Na de grote finale wordt de aandacht verlegt naar die andere kant van het evenement: de livemuziek. De twee avonden daarvoor spelen acht bands in café de Fantast tijdens de 2 Nights before Kwalleballen (TNBK) om een ticket voor het Kwalpodium te bemachtigen.

Programma

Vanaf 's ochtends 10 uur begint het feest voor alle leeftijden. Eerst sportief op het modderveld, vanaf drie uur muzikaal in en rond de feesttent. De eerste wedstrijden beginnen rond 11 uur, de jeugdwedstrijden starten rond 12 uur. Tijdens de wedstrijden volop vermaak op en rond het veld. Natuurlijk de sportieve modderrugby-wedstrijden, maar ook muzikaal entertainment van DJ Chrissy C. en een nog niet bevestigde feestkapel. Na de finale van de wedstrijdpoule is het vanaf 1 over 3 tijd voor live-muziek met Bob Marliedjes, Hang Jeugd & Hooligan Kwaajer, Red Devil, Zit ‘r Dik In, Kerstbal en de 2 TNBK-winnaars.

Iedereen kan meedoen

Kwalleballen is voor iedereen. Wedstrijdcoördinator Jovanka van Delft: “De laatste jaren zingt het fabeltje rond dat je een beetje moet kunnen rugbyen, maar dat is onzin. We hebben al heel wat ongetraind talent zien aanwaaien en die hoeven natuurlijk niet zomaar tegen de mannetjesputters het veld in. Het moet vooral leuk zijn!”

18-plussers met spijt die zijn vergeten zich aan te melden kunnen nog mailen naar info@kwalleballen.nl met als onderwerp “we wilden toch meedoen dit jaar”. Jongeren van 4 tot 17 jaar kunnen gratis kennismaken met Kwalleballen en kunnen zich nog gewoon last minute aanmelden via de website of niet-rugbyende jeugd zelfs zondag op het veld vóór 12 uur. Dat mag zowel individueel, in kleine groepjes of als volledig team. De organisatie zorgt ervoor dat je zoveel mogelijk leuke partijtjes tegen leeftijdsgenoten van gelijk kaliber speelt. “Alleen wie op 15 april aankomt is echt te laat,” lacht Van Delft, "dus heb je een beetje last van FOMO dan zou ik niet lang meer wachten."

Ook voor het publiek is er veel te halen. Al jaren worden de meest potsierlijke foto’s geschoten, en dat is niet voor niks. De meest dwaze capriolen worden gemaakt om de zandzak in de waterbak van de ander te krijgen, “Je weet niet wat je ziet,” aldus een bezoeker van het eerste uur. En precies dat gevoel heeft de organisatie dit jaar vermoedelijk geïnspireerd voor hun postercampagne. “Met een heeeeel scheel oog kreeg ik het met moeite gelezen,” luidde het meest duidelijke oordeel op Facebook. Tegelijk lijkt de poster van dit jaar al een collector’s item te gaan worden.

Nights before Kwalleballen

Voordat het grote Kwalleballen begint is er weer twee “nachten” voorpret in café de Fantast tijdens de 2 Nights before Kwalleballen. Jong en oud talent bindt de muzikale strijd aan om in een plek op het hoofdpodium op zondag. Slechts één ding dat hen bindt: ze spelen allemaal Trafassi’s monsterhit Wasmasjien. De bands die een gooi naar het Kwalpodium doen zijn Julie, Charlize, Soul Boosters en de Stekkers (vrijdag 12 april) en 20.000 Leagues, Up to Eleven, SugarPunch! en Dusss, (zaterdag 13 april).

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie