Luister
muziek
18 maart 2021 - 16:01
Deel dit artikel:

Priklocatie Valkenswaard wordt ontmanteld

De vaccinatielocatie in sporthal De Belleman in Valkenswaard wordt ontmanteld. Dat meldt de GGD. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft gekozen voor het grootschalig opschalen van het aantal vaccinaties, met onder meer twee XL-locaties.

valkenswaard24
  / GGD Brabant-Zuidoost
  • Beeld - GGD Brabant-Zuidoost
Advertentie

Het streven is 1,5 miljoen prikken per week. GGD Brabant-Zuidoost draagt hier aan bij met twee XL-vaccinatielocaties. De huidige locatie in Eindhoven in het Indoor Sportcentrum aan de Theo Koomenlaan blijft bestaan en er komt een XL-vaccinatielocatie bij in Helmond aan de Haverdijk. De huidige locaties in Helmond, Best en Valkenswaard worden ontmanteld. De locatie die voorzien was in Bladel wordt niet opgebouwd.

In de regio Brabant–Zuidoost is gekozen om van meerdere kleinere vaccinatielocaties over te gaan naar twee zogenaamde XL-locaties. In totaal zijn er dan 30 tot 35 priklijnen beschikbaar. Er wordt al zeven dagen in de week, acht uur per dag geprikt. Als het nodig is (als er meer vaccins beschikbaar komen) is er nog altijd de mogelijkheid om de openingstijden te verruimen en daarmee het aantal prikken per dag te verhogen. In de komende weken wordt de nieuwe XL-locatie in Helmond opgebouwd. Het streven is om eind april twee XL-locaties te hebben. In de tussentijd worden alle beschikbare vaccins gewoon gezet.

Zorgvuldige afwegingen
De aanpassingen in het ‘vaccinatielandschap’ in Brabant-Zuidoost zijn zorgvuldig gekozen. Klantvriendelijkheid en efficiëntie staan voorop, zegt de GGD. “We willen al onze inwoners goed bedienen, zo min mogelijk reistijd geven en tegelijkertijd willen we zo snel mogelijk de beschikbare prikken zetten,” licht programmamanager Gonny van Loon toe. ”Deze twee XL-locaties kunnen een flinke verkeersstroom aan, hebben voldoende parkeerplekken en zijn goed bereikbaar. We kunnen verschillende vaccins per locatie geven, personeel efficiënt inzetten en het levert logistiek gezien flinke voordelen op om voor twee grote locaties te kiezen. Allemaal redenen waardoor we sneller kunnen werken en dus sneller meer inwoners kunnen voorzien van een vaccinatie. Maar we blijven afhankelijk van de levering van het vaccin."

Drie keer zoveel prikken per uur
Ondertussen werkt GGD BZO steeds efficiënter. Het logistieke proces is aangepast, waardoor er geen 18 maar 40 tot 60 prikken per uur gezet worden. Hiervoor wordt het administratieve gedeelte los van het prikken. Deze nieuwe manier van werken is afgelopen weekend op de locatie in Best met succes getest. Binnenkort passen ze de vaccinatielocatie in Eindhoven aan op deze nieuwe werkwijze en ook de nieuwe locatie in Helmond zal zo opgebouwd worden.

Gonny van Loon: “We verbeteren onze processen continu. Ook inwoners die bij ons komen voor een vaccinatie kunnen ons hierbij helpen. Heel simpel, door goed voorbereid naar de afspraak te komen. Neem de gezondheidsverklaring ingevuld mee, de medicijnlijst en trek gemakkelijke kleding aan zodat we snel de prik kunnen zetten. Op die manier werken we allemaal mee.”

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie