Luister
muziek
25 maart 2021 - 19:44
Deel dit artikel:

Tractorsluizen blijven nog zeker half jaar liggen

De pilot met de tractorsluizen op de grenzen van gemeente Hamont-Achel en de gemeenten Valkenswaard en Cranendonck is met zes maanden verlengd.

valkenswaard24
  / Redactie
Advertentie

Dat heeft burgemeester Anton Ederveen van gemeente Valkenswaard vernomen van zijn Belgische collega. Volgens de bestuurder van Hamont-Achel is door corona een vertekend beeld waargenomen in de resultaten. Ederveen reageert teleurgesteld op dit besluit.

Sinds begin oktober heeft gemeente Hamont-Achel het moeilijker gemaakt om over de grens te reizen. Tractorsluizen blokkeren een aantal belangrijke wegen voor automobilisten. De reacties hierover lopen uiteen, maar boosheid en teleurstelling zijn de teneur. Ook burgemeesters Roland van Kessel (Cranendonck) en Anton Ederveen (Valkenswaard) zijn 'niet tevreden' over de gang van zaken. Gemeente Hamont-Achel heeft dit namelijk helemaal op eigen initiatief gedaan, zonder overleg met hun Nederlandse buurgemeenten.

Ederveen roept betrokken ondernemers en inwoners op direct contact op te nemen met gemeente Hamont-Achel als zij hinder ondervinden van de tractorsluizen.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
Advertentie



Ga terug
Advertentie
Advertentie