Luister
Live
27 februari 2021 - 06:13
Deel dit artikel:

Bieb Valkenswaard blijft open voor afhalen en terugbrengen

De lockdown is verlengd tot 15 maart. De Bibliotheek blijft open voor het afhalen van reserveringen en terugbrengen van materialen. Boeken ophalen kan op afspraak. Boeken inleveren kan in Valkenswaard op dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 13.00 uur.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Bibliotheek De Kempen

De inleverdatum van alle materialen is verlengd tot 22 maart. De Bibliotheek vraagt iedereen de boeken zo mogelijk toch in te leveren, zodat andere leden ze ook weer kunnen lenen. Op de volgende website vind je meer informatie over lenen en inleveren: bibliotheekdekempen.nl/corona.

De Bibliotheek heeft een steeds breder aanbod (gratis) online activiteiten, waarbij iedereen welkom is. Speciaal voor ouders staat er in maart een lezing over balans vinden voor toekomstige en kersverse moeders, een brainstormsessie over leesplezier en leesbevordering bij kinderen, een lezing babygebaren en een webinar over mediaopvoeding op de agenda.

Ook een lezing over leven zonder geldzorgen, een interview met schrijfster Esther Gerritsen, een online PubQuiz, een lezing over technische hulpmiddelen bij dementie en een lezing over leven zonder geldzorgen zijn te volgen. Om deel te nemen aan deze lezingen hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek. Kijk voor het hele programma op: bibliotheekdekempen.nl/activiteiten. Wil je zelf een online lezing geven? Ook dat kan. Kijk op www.bibliotheekdekempen.nl/kennismakers

Online spreekuren
De Bibliotheek heeft verschillende gratis online spreekuren. Zo kunnen ouders en kinderen voor persoonlijk advies en leestips terecht bij het online BoekStart consult (voor 0 tot 4 jaar) en bij Dokter Leesplezier (vanaf 5 jaar). Iedereen die vragen heeft over omgaan met digitale media, zoals beeldbellen, sociale media, online zaken met de overheid regelen, kan terecht bij DigiHulp. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek om hier aan deel te nemen. Kijk voor het hele programma op: bibliotheekdekempen.nl/activiteiten.

Bibliotheekleden kunnen ook ruim 160 gratis online cursussen volgen, aangeboden door Soofos en GoodHabitz. Wil je lid worden? Dat kan ook in deze periode eenvoudig via de website.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug