Luister
Live
27 februari 2021 - 11:00
Deel dit artikel:

Ludieke actie bij Valkencourt: buitenles voor aandacht aan fitnesssector

Het is maar 3 graden, toch zijn op één van de banen van Health & Sports Club Valkencourt aan de Pastoor Heerkensdreef al sportieve lui bezig met trainingen. Zij schreeuwen om aandacht voor de heropening van de sportscholen in Nederland.

valkenswaard24 / Evert Meijs • Beeld - Evert Meijs

Op een tafel liggen deelnemersformulieren, balpennen en flesjes ontsmettingsmiddel. Handdoeken kunnen gebruikt worden om toestellen af te poetsen. Op een terrein staan allerlei toestellen opgesteld, op gepaste afstand. Linten en pionnen markeren elk trainingsplekje. Van 09.00 uur tot 13.00 uur kan iedereen die zich inschrijft voor het eerst sinds 14 december weer roeien, fietsen en krachttrainingen doen.

Belangrijk voor je gezondheid
Eén van de medewerksters, Imke Zengers, gehuld in een groen shirt, vertelt: “De campagne komt vanuit onze branchevereniging. We werken met een roulatiesysteem. Daarvoor hebben we vakken gemaakt om afstand te houden. Zo kan iedereen meters maken om aan te tonen dat meedoen belangrijk is voor je gezondheid. Elke dag dat we niet open zijn, is niet bevorderlijk voor de gezondheid.” Imke geeft aan dat de branche vandaag een vuist maakt en wil zeggen: ‘wij kunnen veilig open’.

Gezellige muziek
Intussen komt er weer iemand binnen en schrijft zich in. Imke: “Het maximum is 12 personen per uur. We maken filmpjes en hopen dat mensen dan zeggen: ‘oh, ik ga er ook nog gauw even heen om mee te doen’.” Achter op het veld is nog een personal training bezig met gewichtheffen. Het is fris, er wordt weinig gepraat en de muziek schalt gezellig over het veld. “Sporten is belangrijk voor je leefstijl. Op anderhalve meter en onder begeleiding kán het ook”, zo luidt het.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug