Luister
Live
6 april 2021 - 11:15
Deel dit artikel:

Molenmarkt in Borkel is groeiende, we spreken met deelnemers

Afgelopen zaterdag waren de deelnemers van de Molenmarkt in Borkel en Schaft al behoorlijk tevreden. Valkenswaard24 blikt even met ze terug.

valkenswaard24 / Bernice Dings • Beeld - Bernice Dings

Al voor twee uur in de middag was al het brood uitverkocht van de kraam van de molen zelf. Molenaar Henk zat er tevreden bij op het bankje in het zonnetje. Het zonnetje, dat vaker door het wolkendek heen kwam dan was voorspeld.
Meerdere deelnemende verkopers op de markt hadden gretig aftrek van hun meegebrachte goederen. De verse soep van Patrick Duclovel was in no time op. De uit Martinique komende chefkok was samen met dochter Annabel, die naar eigen zeggen een betere verkoper is dan haar vader, naar Borkel getogen. Ere wie ere toekomt zullen we maar zeggen. Haar vader had het culinaire werk gedaan, en de croutons-topping-opbrengsten waren voor dochterlief. Ondernemen zit haar blijkbaar al in het bloed. Patrick weet nu dat hij voor de volgende markt zijn hoeveelheden naar boven kan bijstellen.

Pasen en Moederdag
Jolanda Verboven en Rian Hol verkochten meer dan duizend gekleurde eieren met hun paasactie voor Scouting Sint Maarten. De dames poseren samen en kijken terug op een geslaagde dag. Wie ook haar waren in paasstijl aanbood, was Liesbeth Jacobs uit Valkenswaard. Haar ambachtelijke producten zijn via haar Facebookpagina ook te bestellen en af te halen in de Wolbergstraat 29. Aangezien Moederdag er ook aan komt, staat ze volgende maand weer met allerlei lekkers in Borkel. Niet alleen chocolade, maar ook bijvoorbeeld nougatine.

Bij die chocolade is het ook heerlijk om een goed kopje koffie te drinken. Op de markt kan dat bij de mobiele espressobar van Ivo en Elske van Leeuwenkop Koffie. De geur van versgemalen koffie zorgde ervoor dat bezoekers onder andere konden genieten van een latte machiato, americano, of espresso. Wie thuis voor de betere koffiemomentjes wil gaan, kan terecht bij de kraam (of op bestelling bij hen thuis aan de Henry Hudsonhof 9 in Dommelen) van Tijs en Nikie Lutters van Koffiegeluk.nl. Hun ruime assortiment bevat diverse soorten koffiebonen van diverse branders uit heel Nederland. Ook diverse siropen om een smaakje toe te voegen voor de liefhebber.

Lokaal
De broer van Tijs, Leon Lutters, is samen met Pascale van Deuren de initiatiefnemer van deze maandmarkt. Zelf stond laatstgenoemde zaterdag bij een kraam om te helpen en Erik Backus was haar rechterhand als ‘marktmeester’. “De sfeer is erg gemoedelijk”, vertelt ze. “We hopen volgende maand nog meer lokale ondernemers erbij te hebben.” Naast haar kraam stonden Thijs Valckx en Jonathan Franken. Twee koks die zich helemaal willen richten op local food en zoekende zijn naar een afhaalpunt in Valkenswaard. De bestellingen die op de website zijn gedaan, hopen ze zo niet alleen in Borkel maar ook in Valkenswaard af te kunnen laten halen. Wie hen daarbij kan helpen, kan contact leggen met Tijs door een mailtje naar info@localfoodeindhoven.nl te sturen. En er is zeker ook vraag naar nog meer lokale bedrijfjes die willen aansluiten. Op deze manier kunnen ondernemers elkaar ook qua logistiek helpen.

Want dat er soms veel werk op de achtergrond bij komt kijken, weet ook Lizan Wijlaars van Boerenkeuken. De familie is ingezet om ook nog een paar vrieskisten te sjouwen om bij de kraam te plaatsen. En thuis in Bergeijk moest de zaak ook nog doorgaan. De inzet is groot.
Wie niet zo ver hoefde te reizen was Huyen Dao. Hij is de eigenaar van friettent De Oude Bakkerij in Borkel en stond met Vietnamese en Indische hapjes, die ook gretig werden gekocht.

Op zaterdag 1 mei is weer de volgende Molenmarkt in Borkel.

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug