Luister
Live
7 april 2021 - 09:16
Deel dit artikel:

Tips van De Groote Heide om te doen in de lente

De lente is officieel in het land, de eerste bloesems komen aan de bomen piepen en er ligt wellicht nog een hele mand vol paaschocolade waar je niet vanaf kan blijven. Time for some action! Koppel het aangename aan het nuttige en plan je sportsessies gewoon lekker buiten in de natuur. De Groote Heide voorziet je van de nodige inspiratie.

valkenswaard24 / De Groote Heide • Beeld - De Groote Heide

1. Wandeling (minimaal 7,5 km)
Wandelen moet zowat de meest laagdrempelige manier van beweging zijn. Iedereen kan het, en je hebt er niks voor nodig. Op zoek naar inspiratie voor je volgende wandeling? Wij verzamelden de toproutes in De Groote Heide op onze website.
Toon de toproutes

2. Fietstocht (minimaal 5 km)
Haal je stalen ros van stal, smeer je kuiten in en vertrek op fietstocht doorheen De Groote Heide. Maak een bescheiden rondje of kies voor een tocht van 90 kilometer die doorheen het volledige gebied kronkelt. Voor de fanatieke fietser of energieke e-biker prima in één dag te doen, of doe lekker rustig aan, combineer het met een overnachting en maak er een heerlijk fietsweekend van.
Inspireer me

3. Yoga in de natuur (minimaal 60 minuten)
Rol je yogamatje uit, geniet van de vogelgeluiden en van het weidse uitzicht. Ideaal om even helemaal tot rust te komen en je spieren te stretchen... Ontdek snel onze prachtige natuurparels. Namasté!

4. Kanovaren op de Dommel (minimaal 2 uur)
De Dommel is één van de belangrijke waterlopen in De Groote Heide. Hoe leuk is het om het gebied vanaf het water te verkennen? Uitgestrekte bossen, groene weilanden en mooi begroeide oevers laten het beste zien van dit oude rivierenlandschap. Op onze website lees je waar je per kajak kan vertrekken.

5. Joggen in de natuur (minimaal 5 km)
Mag het vooruit gaan? Met een half uurtje joggen kan jij je sportmoment voor de dag al afvinken. Uitrusten doe je op een van de bankjes midden in de natuur.
Ontdek onze gebieden

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug