Luister
Live
14 september 2021 - 06:01
Deel dit artikel:

Restauraties aan War Cemetery in Valkenswaard

Het Valkenswaard War Cemetery wordt gerestaureerd, op weg naar de herdenking op 17 september.

valkenswaard24 / Commonwealth War Graves Commission • Beeld - Rico Vogels

De organisatie herdenkt wereldwijd de strijdkrachten van het Gemenebest die omkwamen in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, zodat zij nooit worden vergeten. Hun werk, dat gefinancierd wordt door zes lidstaten, begon met de aanleg en later het onderhoud van begraafplaatsen op 23.000 locaties ter wereld.

Tegenwoordig, meer dan 100 jaar na de oprichting, zetten zij zich in om de erfgoedwaarde van het historisch patrimonium voor toekomstige generaties te behouden. Silvia Talevi, projectleider van de restauratie van Valkenswaard War Cemetery: “Momenteel restaureren wij Valkenswaard War Cemetery. In het bijzonder wordt het betonnen dak van het schuilgebouw aangepakt en dit naar het originele ontwerp van de begraafplaats. Afhankelijk van het weer hopen wij de restauratie in oktober te kunnen afronden."

Veilig en netjes

Verder vertelt ze: "In samenspraak met de gemeente hebben wij naar aanleiding van de herdenking op 17 september het nodige gedaan om de site veilig en netjes te maken voor de aanwezigen. Deze werkzaamheden zijn broodnodig, zodat ook in de toekomst de herdenking van de mensen die ons bevrijdden kan blijven doorgaan." De Commonwealth War Graves Commission gaf opdracht aan Driessen Bouw Asten BV en De Steunbeer BV voor de uitvoer van de werken.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug