Luister
Live
25 september 2021 - 12:52
Deel dit artikel:

Welke mantelzorger verdient een Mantelzorgcompliment?

Het is nog mogelijk om het Valkenswaards Mantelzorgcompliment 2021 aan te vragen bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Dit kan digitaal via mantelzorg-valkenswaard.nl.

valkenswaard24 / Redactie • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie

Tot uiterlijk 1 oktober kan het Mantelzorgcompliment aangevraagd worden door een zorgvrager of mantelzorger. Het Mantelzorgcompliment is een waardering van de gemeente Valkenswaard voor mantelzorgers die langdurig en intensief meer dan gebruikelijke zorg geven.

Het compliment kan aangevraagd worden als in 2021 langer dan drie maanden en minimaal acht uur per week, meer dan gebruikelijke zorg wordt gegeven. Degene die de zorg ontvangt moet in de gemeente Valkenswaard wonen. De mantelzorger mag niet betaald worden. Het compliment van de gemeente Valkenswaard bestaat uit een Valkenswaardkado, ter waarde van 50 euro. De bonnen worden in november, rond de Dag van de Mantelzorg, toegestuurd aan de mantelzorgers.

Behalve via de website kan de aanvraag voor het compliment ook via een papieren aanvraag ingediend worden. Voor meer informatie kun je terecht bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht. Bel naar 088-0031168 of mail naar info@mantelzorgverlicht.nl.

Ondersteuning voor mantelzorgers

Bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht kun je naast het aanvragen van het Mantelzorgcompliment ook terecht voor ondersteuning en informatie over mantelzorg. Het steunpunt is goed op de hoogte van alle mogelijkheden van mantelzorgondersteuning. Je kunt er terecht voor informatie en advies, emotionele en educatieve steun, praktische ondersteuning en helpen bij het vinden van de juiste vervangde zorg (respijtzorg). Op de website mantelzorg-valkenswaard.nl is veel informatie over mantelzorg te vinden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug