Luister
muziek
17 december 2021 - 12:41
Deel dit artikel:

Snoepjesregen gaat dit jaar opnieuw niet door

Traditiegetrouw vallen op de dag van Onnozele Kinderen om 10.30 uur vele kilo’s snoep uit de toren van de Nicolaaskerk aan de Markt naar beneden. Vanwege de RIVM-maatregelen laat het organiserend comité deze gebeurtenis dit jaar opnieuw vervallen.

valkenswaard24
  / Evert Meijs
  • Beeld - Evert Meijs
Advertentie

Elk jaar wordt op 28 december het ‘feest’ van Onnozele Kinderen gevierd. De katholieke kerk staat dan stil bij het feit dat - toen Jezus nog maar net was geboren - koning Herodes alle onschuldige en onnozele jongetjes van twee jaar en jonger liet doden, in de hoop dat daarmee ook Jezus om het leven zou zijn gebracht.

Al vele jaren viert Valkenswaard deze dag door snoepjes uit de toren van de Nicolaaskerk te gooien. Vooral kinderen zijn dan welkom om de lekkernijen op te vangen. En jarigen van die dag wordt gevraagd om actief deel te nemen aan deze activiteit.

Kris-kras

Ruud van Haren is de grote stimulator achter deze mooie lokale gewoonte. “Er komen altijd zoveel mensen op af. Kinderen, ouders en grootouders zijn graag geziene gasten om de talrijke snoepjes op te vangen. Maar de 1,5 meter-maatregel is op zo’n moment niet te handhaven. Iedereen loopt kris-kras door elkaar om iets lekkers te kunnen opvangen. Beperkende maatregelen zijn hier onuitvoerbaar’, aldus de voorman. Van Haren vindt het ontzettend jammer, maar hoopt op begrip van de bevolking en hoopt voor volgend jaar op meer mogelijkheden.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie