Luister
Live
22 juni 2022 - 09:42
Deel dit artikel:

PvdA Valkenswaard maakt zich zorgen om groep inwoners met 'slechte' energielabel

Zoals bekend stijgen de energieprijzen. Voor inwoners die een variabel of aflopend energiecontract hebben kan dit leiden tot fors hogere maandlasten. Het is fijn dat er voor de lagere inkomens compensatie bestaat. De PvdA van Valkenswaard maakt zich zorgen om een groep inwoners.

valkenswaard24
  / Stijn van Mierlo

Door deze hogere energielasten wordt een duurzame woning steeds belangrijker. Goede isolatie voorkomt overmatig gasverbruik. Maar er zijn nog steeds woningen met een energielabel van E, F of G. Zowel woningeigenaren als huurders van deze woningen worden nog zwaarder getroffen door de hogere energielasten. Het is deze groep inwoners waar de lokale PvdA zich zorgen om maakt.

"Wij hebben dan ook de vraag in welke mate het college deze groepen kan ondersteunen, dan wel bij de woningcorporaties kan aandringen op tijdelijke huurverlaging", zegt de partij. "Heeft het college zicht op het aantal woningen met een energielabel E of lager? Zo nee, kan het college dit inzicht verkrijgen door bijvoorbeeld navraag te doen bij corporaties of op andere wijze?", vraagt PvdA zich onder meer af.

In gesprek met Woningbelang en Woonbedrijf

De overige vragen: "Heeft het college extra duurzaamheidsmaatregelen voorzien voor de groep particuliere eigenaren met een woning van label E, F of G naast de bestaande subsidieregelingen? Is het college bereid om in gesprek te gaan met Woningbelang en Woonbedrijf om de mogelijkheden te verkennen voor een (tijdelijke) huurverlaging voor huurders die nu een hoge huur betalen voor een slecht geïsoleerd huis?"

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:

Reageren

Ga terug