Luister
muziek
4 juli 2022 - 15:41
Deel dit artikel:

Veel jongeren dreigen drugscrimineel te worden: zoveel zijn het er in Valkenswaard

Er is in kaart gebracht hoeveel jongeren in gemeente Valkenswaard risico lopen drugscrimineel te worden. Dit is bekendgemaakt na analyse van de onderzoeksredactie van RTL Nieuws. Hierbij is gebruikgemaakt van ondermijningscijfers van de overheid.

valkenswaard24
  / Redactie
  • Beeld - Pixabay / Foto ter illustratie
Advertentie

Volgens RTL Nieuws lopen op dit moment 162.000 jongeren in Nederland een groot risico om in de drugscriminaliteit te belanden. Deze jongeren kampen vaker met schulden, stoppen voortijdig met school en komen bij bureau Halt terecht voor taakstraffen.

Gemeente Valkenswaard

Dan kijken we nu even naar de cijfers van Valkenswaard, volgens RTL Nieuws. We zien dat het percentage in onze gemeente niet heel hoog is. Het gaat om 5,6 procent van de jongeren dat een risico loopt om in de drugscriminaliteit te belanden. Dit zijn in totaal 280 jongeren in onze gemeente. Dat is nog niet zorgwekkend hoog als je het vergelijkt met andere gemeente.

In de regio

Bij ons in de regio vallen onder meer Weert en Helmond op. In gemeente Weert valt namelijk eveneens 5,6 procent van de jongeren onder het risico. Helmond spant de kroon in de regio. Daar gaat het in totaal om 1.260 jongeren met een hoog risico om in de drugscriminaliteit te belanden. Dat is 7,2 procent.

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie