Luister
muziek
30 Juni 2023 09:20
Deel dit artikel:

Valkenswaard ondertekent samenwerking dat zich inzet voor arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant

Heb je hulp nodig bij je zoektocht naar een baan of een opleiding? Of heb je als ondernemer vragen over personeel? Inwoners en werkgevers van 13 gemeenten in de regio Zuidoost-Brabant kunnen met dit soort vragen terecht bij het Huis naar Werk. Op woensdag 21 juni ondertekenden betrokken overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen een samenwerkingsovereenkomst. Met de bedoeling om nog meer samen te werken aan het oplossen van vraagstukken voor arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant.

valkenswaard24
  / / Redactie
Advertentie

Wethouder Mieke Theus ondertekende namens gemeente Valkenswaard: “Huis naar Werk heeft oog voor iedereen. De kracht van Huis naar Werk is dat het één loket is, waarachter overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen samenwerken. Een mooi initiatief waaraan gemeente Valkenswaard graag bijdraagt."

Huis naar Werk

In het Huis naar Werk wordt met verschillende partners samengewerkt om inwoners en werkgevers via één loket te helpen bij vragen op het gebied van werk, scholing en ontwikkeling. Huis naar Werk ondersteunt inwoners bij het vinden en behouden van werk; het gaat dan over trajecten van werk naar werk, van school naar werk en van uitkering naar werk.

Ze richt zich in haar dienstverlening in het verder (door)ontwikkelen van talenten en/of het vinden van passende scholing. Werkgevers helpt ze bij hun arbeidsmarktvraagstukken, waarbij het vinden van voldoende personeel in de huidige krappe arbeidsmarkt een hele belangrijke is. Huis naar Werk is ontstaan ten tijde van de coronacrisis. Het Huis naar Werk moest ervoor zorgen dat mensen aan het werk bleven of nieuw werk vonden.

Samenwerkingsovereenkomst

Het Regionaal Werkbedrijf en het Huis naar Werk die in Zuidoost-Brabant gericht zijn op het verbeteren van de werking van de arbeidsmarkt en het bijeenbrengen van vraag en aanbod op die markt, gaan hun samenwerking intensiveren. De 23 partijen die samen deze twee partijen vormen, hebben op 21 juni een samenwerkingsovereenkomst getekend. Vanaf nu werken zij samen in één bestuur voor de arbeidsmarktregio Zuidoost-Brabant aan het oplossen van vraagstukken en de uitvoering hiervan. Dit doen ze onder de noemer Huis naar Werk.

De samenwerkingsovereenkomst is getekend door gemeente Bergeijk, Best, Bladel, Eersel, Eindhoven, Heeze-Leende, Nuenen c.a., Oirschot, Reusel-de Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre en UWV, VNO-NCW Brabant Zeeland, FNV, CNV, Summacollege, Samenwerkingsverband voor Passend Voortgezet Onderwijs Eindhoven/Kempenland, SBB en de sociale ontwikkelbedrijven KempenPlus, WSD en Ergon

Download de gratis app van Valkenswaard24 en mis niets → Apple | Android

Deel dit artikel:
AdvertentieGa terug
Advertentie
Advertentie