Het is VV Maarheeze niet gelukt om te promoveren via de nacompetitie. Zondag verloren ze van SV Panningen, waardoor de Maarheezenaren ook komend seizoen in de 4de klasse actief blijven.

valkenswaard24
  / / Redactie
  • Beeld - Hennie Roosen

VV Maarheeze trad zondag aan tegen derdeklasser SV Panningen. Om 14.30 uur werd er afgetrapt op sportpark De Romrijten in Maarheeze. De wedstrijd kwam eigenlijk nooit echt op gang, er stond te veel spanning op beide teams. SV Panningen was over de hele wedstrijd genomen de bovenliggende partij. Ze hadden veel balbezit, maar konden voor het doel van Maarheeze ook niet veel gevaar stichten.

VV Maarheeze was in de 21ste minuut een keer gevaarlijk met een schot van Jordy van Zon. SV Panningen had een groot veldoverwicht dat resulteerde in acht corners in de eerste helft, maar dat leverde geen groot gevaar op. Zo gingen ze met 0-0 de rust in.

In de twee helft eenzelfde beeld, met het verschil dat SV Panningen steeds meer aandrong. In minuut 61 was er een gevaarlijk schot van Robin van Osch van Panningen. Enkele minuten later kwam dezelfde ploeg verdiend op voorsprong. Een goed genomen corner werd door Robin van Osch binnengekopt.

Na deze goal kroop VV Maarheeze uit zijn schulp. Dit leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van SV Panningen. Zo waren Cas Baudion en Joost Claassen dicht bij een treffer. Daarentegen was Panningen gevaarlijk in de counter, maar onzorgvuldig in de afwerking. Zo bleef het tot het laatst spannend, omdat Panningen de wedstrijd niet afmaakte.

Na enkele minuten blessuretijd floot de scheidsrechter af. Hiermee ging de overwinning naar de ploeg die er het meest recht op had en dat was SV Panningen. Hiermee is het seizoen voor VV Maarheeze ten einde.

VV Maarheeze is komend seizoen opnieuw actief in de 4de klasse. Dat gaan ze doen zonder hooftrainer Eric Schaeken, die afscheid neemt en naar DOSL uit Leende overstapt. Ook assistent-trainer Marc van Zon stopt en Pieter Gielen stopt als grensrechter bij VV Maarheeze 1.